Nipke & Emkej @ Letni oder Ruše

Urbani večer prvovrstnih reperjev – Boštjan Nipič NIPKE & THE NIPPLES ter domači as EMKEJ & MUZIČARI bodo poskrbeli za pravo urbano vzdušje v ruških gozdovih!

NIPKE & THE NIPPLES
Boštjan Nipič, bolje znan pod vzdevkom Nipke, slovenski raper in izvajalec hip hop glasbe, * 25. november 1980, Ljubljana.

Na glasbeno sceno je Nipke prišel leta 2008 v duetu Overdose s pesmijo "Fiama.com". Istega leta je Nipke na kompilaciji Experiment, ki ga je izdala draveljska založba Dravle Records, izšla pesem "Brilejeva Street" v izvedbi Overdose in I. Vanisha (pesem je poimenovana po Brilejevi ulici v Dravljah). Naslednje leto je k izboru pesmi na kompilaciji Spaced Out prispeval kot del dueta Overdose in kot samostojni izvajalec več pesmi.

EMKEJ & MUZIČARI
Emkejevo prvo resnejše glasbeno udejstvovanje z ekipo Tekochee Kru, se je pričelo pred dobrim destletjem, ko so izdali album Adijo stari, kaki scenarij, kjer je hudomušne nasmehe publike izvabljal s komadom Veronika. Vse se je začelo spontano, brez nekih velikih ambicij – kot večerno druženje ob jeger fantah s fanti na jagi. Če so hoteli kaj posneti, so se morali znajti. Snemanje vokalov na Šuljotve instrumentale je potekalo kar v stanovanju njegovih staršev, natančneje v sestrini sobi med plišastimi igračkami. Edina ambicija, ki jo je takrat imel, je bila delat dobre komade, na katere bo na stara leta ponosen. Nekaj let za tem je postregel s Šmornom in navdušil z zmagovalnim receptom – besedila, s katerimi se lahko poistovetimo, prepričljiv vokal in podajanje besedil, simpatična štajerščina, ter kanček drznega humorja. Prvencu Šmorn je sledil še album Znajdi Se s Jerneje Križmanom in Cifre, ki so nastale v sodelovanju z Dj Splifom.

Zunanje povezave: Več na spletni strani letnioder.si

Vir: CEZAM - Center za mlade, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja CEZAM - Center za mlade:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid