Košarkar naj bo 2

Drugi del filmske uspešnice Košarkar naj bo 2 nadaljuje duhovito pripoved o Ranti, fantu, ki je tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval. O nerodnem in tako lenem fantu, da je morala zvečer postelja sama k njemu, sicer je kar stoje zaspal. Tako je bilo, dokler ni usoda v njegove roke položila košarkarske žoge, ki mu je spremenila življenje.

Tudi pod nadaljevanje se kot scenarist podpisuje pisatelj Primož Suhodolčan, ki je scenarij ustvarjal v duhu filmske zgodbe.

V drugem delu je še bolj poudarjeno sodelovanje. Želeli smo povedati, da posameznik proti ekipi ne more zmagati. Tudi mene je sprva skrbelo, da scenarij ne bo dovolj zabaven in zanimiv, da ne bo dovolj filmski, a smo s skupnimi močmi, kot ekipa, ustvarili res dobro zgodbo.
Primož Suhodolčan

Na filmska platna se vračajo vsi osrednji liki: poleg Rante (Klemen Kostrevc) tudi njegov najboljši prijatelj Smodlak (Matija Brodnik), njegovo dekle Metka (Gaja Filač) in odrasli del ekipe z učiteljem telovadbe Salto (Marko Miladinović) in menedžerjem Tinijem Trsko (Lado Bizovičar) na čelu. Največ težav druščini, ki zdaj končuje devetletko, v šolskih klopeh še naprej dela učitelj geografije Tundra (Gojmir Lešnjak), na košarkarskem igrišču pa jim žog (in še česa) ne meša zgolj nasprotnik, ampak tudi novi soigralec Jožko (Domen Novak).
 

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid