Wckd Nation

Glasba skupine WCKD NATION združuje svet jazza in popa in ju prepleta v sodoben neo-soul. Umirjeni vokal ostaja zvest vzorcem sodobnega R&B-ja, podpre ga inštrumentalna podlaga, ki navdiha ne najde le v jazzu in popu, ampak tudi hiphopu in funku.

Marca 2019 se je skupina WCKD NATION odpravila na prvo mednarodno turnejo na Baltik. Tam je nastopila na osmih koncertih v Litvi, Latviji in Estoniji. Del turneje je bil tudi nastop na mednarodno priznanem showcase festivalu Tallinn Music Week, kjer so bili obeleženi kot ena od petih najbolj obetavnih skupin festivala. Skupina je izdala tretji single, NEW PATH, med baltsko turnejo. Skladba je pritegnila pozornost na radijskih postajah v vseh treh baltskih državah in tudi v Sloveniji, dodaten uspeh pa pomeni njena uvrstitev na estonsko Deezer R&B lestvico najbolj predvajanih sklad v marcu. Skupina se zdaj posveča pisanju novih avtorskih sklad in nastopom v Sloveniji, jeseni pa obljubljajo novice!

Zasedba:
Peter Smrdel, bas kitara
Maša But, vokal
Filip Vadnu, kitara
Anže Vrabec, klaviature 
Žiga Smrdel, bobni
Grega Skaza, altovski saksofon 
Sandi Štor, trobenta
Matic Mikola, tenorski saksofon

Glasbena zvrst: hip-hop, soul
 

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 20.00 do 00.00.

Vstopnina: 7 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo.

Zadnja vožnja vzpenjače je ob 00.00.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid