Šola zmajeslovja: Eliksir življenja - Odpovedano

Obiskovalce prireditev obveščamo, da smo na podlagi vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa naše prireditve v zaprtih prostorih do nadaljnjega odpovedali, oziroma jih bomo poskušali nadomestiti v kasnejših terminih, o katerih bomo obveščali sproti.
PODROBNEJŠE INFORMACIJE NA NAŠI SPLETNI STRANI.

Zmajeslovje velja za eno izmed najstarejših naravoslovnih ved, vendar je kljub temu najmanj raziskano. Nihče ne ve, kako dolgo so zmaji že del našega sveta in od kod so prišli … No, to, da nihče ne ve, ne drži povsem …

Na Gradu namreč živi moder in izkušen profesor zmajeslovja, ki zelo veliko ve o zmajih, govori se celo, da občasno obišče njihov skrivnostni svet.

Ker se še vedno najde marsikdo, ki krvoločne zmaje iz izmišljenih starodavnih pravljic, meče v isti koš z zmaji, ki so varuhi narave, največjih skrivnosti sveta in modrosti življenja, se je profesor zmajeslovja odločil, da bo skupaj s svojo vajenko - pustolovko, popravil to krivico, zato je ustanovil prvo Šolo zmajeslovja pri nas. Skupaj se bomo odpravili na zabavno in nepozabno pustolovščino odkrivanja skrivnosti in zanimivosti iz življenja zmajev.

Eliksir življenja
Svet zmajev ostaja začaran, kljub temu da smo si prizadevali, da bi preklicali urok in preprečili širitev črne luknje v sloju, ki ščiti njihov planet. Vendar se tokrat čarodejka pokesa in ponudi kupčijo: če ji priskrbimo eliksir življenja – vsestransko zdravilo in napoj nesmrtnosti, nam bo v zameno pomagala preklicati prekletstvo, ki že toliko časa vlada v svetu zmajev. Eliksirja življenja še nihče ni odkril, ker pa smo se že na kar nekaj pustolovščinah izkazali, bomo morda ravno mi prvi, ki nam bo uspelo.

Cena vstopnice: 5,00 EUR

Primerno za otroke od 4. do 10. leta starosti

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

Za obisk interaktivnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid