Asociacijski kviz MQ Maestro Masters

Avtorski asociacijski kvizi MQ Maestro uživajo več kot 30-letno tradicijo.

Tematika avtorskih asociacijskih kvizov MQ Maestro je zelo splošna in raznolika. Temelji na zabavnosti in izvirnosti vprašanj, pomaga pa razvijati timski duh, sposobnost logičnega razmišljanja in povezovanja. Namenjena je širokemu krogu ljudi, saj vključuje igre z vseh področij človekovega udejstvovanja. Avtorski asociacijski kvizi MQ Maestro skušajo na neprisiljen, zanimiv in svojevrsten način v človeku vzbuditi zanimanje ter posledično v njem pustiti določeno znanje. Od tod slogan asociacijskih kvizov MQ Maestro: "Pustijo sled".

Zakaj kvizom MQ Maestro pravimo asociacijski kvizi? Nekateri ljudje so mnenja, da ni težko pogledati v leksikon, slovar ali atlas in sestaviti vprašanja. Sami smo mnenja, da je sestavljanje vprašanj prava umetnost. Obstaja namreč bistvena razlika med pojmovanjem vprašanja: So suhoparna in izpeta vprašanja, so pa tudi sveža, asociacijska, vabljiva, aktualna in zanimiva vprašanja. Vzemimo primer suhoparnega in primer asociacijskega vprašanja, če imamo pred očmi, da je odgovor v obeh primerih enak, to je Maroko:
1. SUHOPARNO VPRAŠANJE: "Glavno mesto katere države je Rabat?"
2. (VABLJIVO) ASOCIACIJSKO VPRAŠANJE: "Glavno mesto katere države je "popust pri prodajni ceni""? Popust pri prodajni ceni je Rabat, Rabat pa je glavno mesto Maroka.

V predstavljenem je torej ključna razlika med kvizom in med asociacijskim kvizom MQ Maestro. Razlika je več kot očitna.
Bistvo vsega je torej v sposobnosti postavitve samega vprašanja, ki mora biti kvalitetno, asociacijsko, izvirno, zanimivo, zabavno in privlačno obenem. Vprašanje mora biti tako, da si ga zapomnimo za vedno. Vprašanje zato za nas nikoli ni, nikoli ni bilo in nikoli ne bo nekaj, kar je samo sebi namen, temveč le tisto, kar človeka spodbudi k razmišljanju in v njem za vedno pusti neizbrisno sled. Avtorski asociacijski kvizi MQ Maestro se s temeljnim namenom, da bi vedno znova zadržali raven kakovosti, tako pripravljajo počasi in premišljeno.

Asociacijski kvizi MQ Maestro kvizi so podprti s povsem avtorskim
- programom za vodenje rezultatov kviza (ta omogoča: nastavitev števila sodelujočih tekmovalcev ali ekip, skupaj z imeni oziroma poimenovanji; sproten prikaz točk, ki jih je osvojil posamezen tekmovalec ali ekipa; odštevanje časa, ki je tekmovalcu ali ekipi ostal za odgovor na vprašanje; nastavitev časa za odgovor v sekundah; zvočni efekt ob izteku časa za odgovor, pa tudi zvočni efekt ob pravilnem ali nepravilnem odgovoru na vprašanje);
- programom glasovalnih naprav (z glasovalnimi napravami se tekmovalci prijavljajo k odgovarjanju po sistemu "kdo bo prej". Glasovalna naprava je vaš pametni mobilni telefon, ki je preko USB sprejemnika povezan z računalnikom in modulom za spremljanje rezultatov glasovanja. Program glasovalnih naprav omogoča beleženje in evidentiranje vrstnega reda prijav tekmovalcev oziroma ekip).

Avtorske asociacijske kvize MQ Maestro izvajamo tudi kot avtorske asociacijske kvize MQ Maestro Junior (za otroke) ter avtorske asociacijske kvize MQ Maestro Teen (za najstnike).

Zunanje povezave: Avtorski asociacijski kvizi MQ Maestro

Vir: A+ Izobraževanje, Amanda Zupanc, s. p., Napovednik.com

Zemljevid