Snežna kraljica

  • Kaj: Opera in balet
  • Kdaj: sobota, 14.12.2019 ob 11.00
  • Kje: Cankarjev dom, Ljubljana
  • Prireditelj: Cankarjev dom
  • Vstopnina: 7'50 EUR

Komorna opera Snežna kraljica je nastala leta 1992 in doživela izjemen kritiški odziv; skladatelj Matthew King je v delu pokazal izjemno paleto glasbenih stilov.

Kaju se je košček čarobnega ogledala zabodel v srce in mu ga spremenil v kepo ledu, zato ga je k sebi odpeljala Snežna kraljica. Kajeva najboljša prijateljica Gerda se s tem ne more sprijazniti in odide na dolgo pot, da bi ga spet našla. Na poti sreča različne ljudi in živali, ki ji pomagajo, da reši Kaja in ga odpelje domov.
 

Med odrske deske ujeta resnica o radovednosti otrok, ki zaradi nerazumevanja odraslih, morebiti celo najbolj zaradi zdolgočasenosti, pogosto povzročajo lumparije in neumnosti, je le eno izmed posrečeno podanih sporočil Andersenove Snežne kraljice v Lutkovnem gledališču Maribor, kjer bi občinstvo lahko brez zadrege tudi priprlo veke in pravljici sledilo samo z ušesi. Pogrešalo ne bi ničesar. V obeh primerih. Torej v gledanju in poslušanju, je režiserju Tinu Grabnarju s celotno ekipo zares uspelo, vsekakor tudi po zaslugi izjemnega avtorja glasbe, Petra kosa. Radio Slovenija 1

Nagrada za sodoben pristop k lutkarstvu na 20. mednarodnem lutkovnem festivalu " Zlata iskra" v Kragujevcu.

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid