Tečaj plavanja za odrasle - začetni

TEČAJ PLAVANJA ZA ODRASLE JE NAMENJEN VSEM  ODRASLIM NEPLAVALCEM IN TISTIM, KI PLAVATE "PO DOMAČE" ŽABICO Z GLAVO ZUNAJ TER SENIORJEM.

 

CILJ: Postopno se bomo naučili vseh elementov plavanja. Začeli bomo s prilagajanjem na vodo, nadaljevali z lebdenjem in drsenjem na trebuhu in hrbtu, se postopno naučili udarcev (pravilnih odrivov z nogami) in zavesljajev (pravilnih zamahov z rokami) v vseh treh tehnikah plavanja (prsno, kravl in hrbtno) in v te gibe vključili pravilno izdihovanje v vodo.

KJE: Vadba poteka šolskem bazenu kopališča Tivoli, ki ima po celi dolžini stojno višino, tako da je kar najbolj primeren za učenje novih plavalnih tehnik. V času tečaja bodo na bazenu le odrasli udeleženci/tečajniki.

Na enega izkušenega učitelja bo največ pet udeležencev, zato bo vadba zelo individualna in prilagojena vsakemu posamezniku. Učitelj je z vami v vodi in sproti demonstrira nove naloge in popravlja ter vodi vašo izvedbo. Tovrstna vadba je dinamična in pestra. Učitelji so zelo izkušeni in strokovni, predvsem pa prijetni. Vadbo vodita učitelja Miha in Martin.

TERMINI:
PONEDELJEK iN SREDA od 19.30-20.30 ure. 

(tečaj traja od 16.09.2019- 27.1.2020)

dodatne informacije na: info@plavanje.net ali na 041 769 824 – Matjaž

Osnova našega praktičnega dela je kombinacija znanja in izkušenj – znanja, ki smo ga pridobili v formalnem izobraževanju in ga nenehno izpopolnjujemo, ter izkušnjami, ki jih kot učitelji in trenerji plavanja nabiramo že vrsto let pri poučevanju odraslih, seniorjev, otrok in mladostnikov. Plavanje žabice pomeni končno znanje neke tehnike plavanja, ki pa je "domača" tehnika plavanja. Prisiljen položaj telesa pri takem plavanju, lahko privede do različnih bolečin v hrbtenici in vratu. Ko glavo med plavanjem tudi potopimo, pa se hrbtenica iztegne in telo se posledično sprosti.

Plavanje je najboljša oblika rekreacije za odrasle, saj ne obremenjuje sklepov, hkrati pa krepi vse mišične sklope.

Vir: Športno društvo Aqua, Napovednik.com

Zemljevid