7 stebrov odličnosti kadrovske službe

Ali ste vedeli, da se kar 90 % zastavljenih poslovnih strategij ne uresniči, oziroma se uresniči drugače, kot smo si jih zastavili. Razlogov je sicer več, tudi ker sta danes trg in okolje v katerem delujemo zelo nepredvidljiva. Velik delež (ne)realiziranja pa pade tudi na same organizacije, ker niso sposobne hitrega prilagajanja in reagiranja na trgu, ki bi ga morale obvladati. Zakaj? Ker ne najdejo pravega stika in odnosa do zaposlenih, ki so edino gonilo vsake organizacije.

Poslovodstvo se ponavadi ukvarja s plani in številkami, kadrovniki so v vlogi izvajalcev še vedno bolj administrativnih nalog, sami zaposleni pa so zbegani in niti ne vedo, kaj se od njih pričakuje.

Zadolženi za HRM, tudi vodje, vemo kako bi zvišali poslovno odličnost, pa vendar nimamo dovolj moči in znanja, da bi znali svoje ideje, svoje videnje prodati. Kupci HRM storitev so najprej naši direktorji in ostala poslovodna struktura, ostali vodje, na koncu pa seveda vsi zaposleni.  Zato je nujno, da pri svojem delu vpeljemo marketinški način delovanja. Kako nekoga prepričati, da je ravno naš predlog, naša ideja najboljša, kaj bodo izgubili ali pridobili, če ne bodo "kupci" naših storitev.

Na delavnici se boste naučili:

  • Kako poslovodstvu in ostali vodstveni strukturi osmisliti pomen in vrednost HRM področja?
  • Kako HRM prakse povezati s pričakovanji lastnikov, poslovnih partnerjev in ostalih deležnikov?
  • Kako preobraziti HRM v pomembnega strateškega partnerja podjetja?
  • Katere kompetence naredijo odlične kadrovnike, odlične vodje in zaposlene?
  • Katere kompetence poskrbijo za poslovno odličnost posamezne organizacije?
  • Kako upravljati sebe in druge?
  • Kako vpeljati marketinški način delovanja in kakšen je pomen internega komuniciranja?
  • O pomenu mreženja, zbiranja  informacij, o pomenu preverjanja kaj dela konkurenca, ...

Za realizacijo večine od obravnavanih vsebin ne potrebujete nobenih finančnih sredstev. Za vsebine, kjer pa brez tega ne gre, pa so na voljo tudi razne finančne spodbude. In tudi te bodo pomemben del vsebine delavnice. Pokazali bomo, kje vse je možno pridobiti EU sredstva, ki znatno zmanjšajo finančni vložek podjetja, ki je nujen za razvoj kadrov. 

Predavala bo Nives Fortunat Šircelj, univ. dipl. psih.

Več informacij o dogodku in programu na prvi zunanji povezavi.

Zunanje povezave: 7 stebrov odličnosti kadrovske službeAgencija POTI - izobraževalna, svetovalna in založniška družbaVodja

Vir: Agencija POTI d.o.o., Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Agencija POTI d.o.o.:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid