Akustični večer // Moya & Yan Baray

  • Kaj: Glasbeni večer
  • Kdaj: četrtek, 11.7.2019 od 20.00 do 22.00
  • Kje: Špica Caffe, Gruberjevo nabrežje
  • Prireditelj: Kaval Group
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Poletje na Špici / četrtkov akustični koncert


Moya & Yan Baray


Moya (Mojca Štoka) primorska kantavtorica

Preden je začela s samostojnim projektom Moya, je bila pevka pri skupinah TURN AROUND, MOJO HIŠNI BAND (s katerimi so izdali prvenec) ter v nekaterih akustičnih zasedbah. Večkrat je nastopala tudi kot solistka z Goriškim pihalnim orkestrom ter Pihalnim orkestrom Vogrsko.

 

Za seboj ima tudi glasbena sodelovanja z nekaterimi slovenskimi in tujimi glasbeniki (Keegan McInroe, Rudi Bučar, Ditka, Iztok Easy Novak, Matija, Emšo blues band, Klemen Čampa., Urban Vidmar, Boštjan Pertinač, ..) v začetku februarja 2019 je izdala samostojni avtorski album z naslovom Zvezdni utrinki. Odkar je pričela s svojim projektom, sodeluje skupaj z Yan Baray (Jan Baruca).

Yan Baray je slovenski glasbenik, kitarist, pevec, avtor pesmi in producent. Veliko let je aktivno sodeloval kot kitarist in spremljevalni vokalist pri različnih skupinah. Sledila so leta produkcije skladb in albumov za lokalne glasbenike.

Sčasoma pa se je naveličal delati in ustvarjati samo za druge, v njem je zrasla želja ustvariti nekaj svojega, avtorskega. 

Samostojno je začel delovati leta 2010, kar je vodilo k nastanku prvega albuma: Visions From Another World , ki je izšel junija 2011. 

Ni skrivnost, da Yan ne le v primorskem prostoru, kjer je sicer doma, temveč tudi širše v Sloveniji, postaja izjemno cenjen producent, ki skrbi za zvočno sliko mnogih primorskih glasbenikov. Še več, v zadnjem obdobju je kot tonski mojster nepogrešljiv tudi na koncertih Jana Plestenjaka. Je pa Yan v osnovi glasbenik in pravi, da je producentskim izzivom navkljub še vedno najraje na odru.

Tokrat bosta nastopila v duetu, kjer se Jan poigrava z loop postajo in kitaro, ter se včasih tudi pridruži Mojci na vokalu. Njun repertoar zaobjema od avtorskih do starih in novih hitov iz področja rock, pop...

 

Akustični večer // Moya & Yan Baray
V četrtek, 11.07.2019 ob 20.uri
Špica Caffe - Gruberjevo nabrežje

 

Vstop na kavalove dogodke je brezplačen!

Vir: Kaval Group, Napovednik.com

Zemljevid