Jazz Festival Val D’Oltra - 3. večer

Marko Črnčec Trio feat. Jonathan Hoard (SLO/USA)
Marko Črnčec (klavir), Joe Sanders (kontrabas), Kweku Sumbry (bobni), Jonathan Hoard (vokal)
Pianist Marko Črnčec je med najprepoznavnejšimi sodobnimi slovenskimi glasbeniki. Njegove avtorske plošče so prejele odlične mednarodne kritike, album Devotion (Whirlwind Recordings, 2014) pa je bil po mnenju jazzovske revije All About Jazz uvrščen med dvajset najboljših jazzovskih plošč leta 2014. Marko Črnčec živi in ustvarja v New Yorku, od koder prihajata tudi oba člana njegove zasedbe. Kot poseben gost se bo pridružil vrhunski vokalist Jonathan Hoard, nominiranec za nagrado grammy 2016 in eden osrednjih likov newyorške RnB in jazzovske scene.

Dejan Pečenko Duo: Planet Bach (SLO)
Dejan Pečenko (klavir), Manč Kovačič (kontrabas)
Če kdo, potem je prav Johann Sebastian Bach (1685–1750) tisti, ki že desetletja navdihuje jazzerje. Tudi pianist Dejan Pečenko si ni mogel kaj, da ne bi samosvoje predelal skladb iz zbirke Das Wohltemperierte Klavier (Dobro uglašeni klavir) in jih udejanjil v duu s kontrabasistom Mančem Kovačičem. Duo poseže v Bacha z akustičnimi in elektronskimi glasbili ter efekti, kar daje Planetu Bach svojevrsten zvok in neslutene razsežnosti.

 

Denis Beganovič Trio (SLO)
Denis Beganovič (pozavna), Mario Babojelič (klasična kitara in efekti), Peter Smrdel (kontrabas)
Na zaključnem jazz večeru bo najnovejše skladbe iz prihajajočega albuma Senses predstavil mednarodno uveljavljeni jazzovski pozavnist Denis Beganovič. Akustični trio dopolnjujeta Mario Babojelič (klasična kitara in efekti) ter kontrabasist Peter Smrdel. Avtor album Senses opisuje kot osebno-intimen, ambientalen. Skladbe so nastajale v sanjah lansko jesen in zimo. Sanje in letni čas sta vsebinska okvira albuma, zato na trenutke nastajajo zvočne pokrajine s filmsko atmosfero, v katerih se aktivirajo vsi čuti, vzbujena občutja pa so sproščujoča in pozitivna.

V sodelovanju z italijansko skupnostjo Ankaran in 26. Primorskim poletnim festivalom.

Vir: Občina Ankaran, Napovednik.com

Zemljevid