Biti gospodar svojega časa

Zakaj bi sploh poskušali postati gospodarji svojega časa? Ker nam bo morda pozneje žal, da ga nismo izkoristili. Kajti če nismo izkoristili časa, nismo izkoristili niti življenja – in to spoznanje je lahko precej boleče.

Pri gospodarjenju s časom nam lahko pomagajo tudi učenja stoikov, ki so se zanimali predvsem vsakdanje, konkretno življenje ter z njim povezani izzivi in težave, med katerimi je tudi izziv časa.

Stoiki niso govorili le o posebnih načinih obvladovanja časa, temveč so poskušali prodreti v globlje vzroke in se med drugim spraševali, zakaj se nam čas kljub najboljšim nameram pogosto izmuzne. Poudarjali so, da vrednost življenja ni odvisna od njegovega trajanja, ampak od tega, kako ga uporabimo in čemu ga namenimo. Menili so, da mora tisti, ki želi postati gospodar svojega časa, postati gospodar samega sebe.

Morda vam bodo njihova učenja pomagali pri vaših izzivih obvladovanja časa. Zato vas vabimo, da se pridružite brezplačnemu predavanju, ki bo v četrtek, 18. julija, ob 19. uri v prostorih Nove Akropole, na Wolfovi 8 v Ljubljani.

Vabljeni!

Vir: Kulturno društvo Nova Akropola, Napovednik.com

Zemljevid