Poletna delavnica bosonogega flamenka

Julija se v Dansano vrača bosonogi flamenko! Vabljene na poletno delavnico, na kateri bomo po krajšem premoru po zaključku letošnje plesne sezone s plesom počasi prebudile naša telesa in jih napolnile s svežo energijo.

V uvodnem delu bomo z gibalnimi vajami spoznavale naše telo in njegovo plesnost, muzikalnost in pretočnost giba. Nadaljevale bomo z nekaj plesne tehnike flamenka ter ritmičnimi vajami. Preko improvizacijske plesne ustvarjalnosti bomo odkrivale sebi lasten gib, spoznavale odnos med glasbo in plesom flamenka in se učile ploskanja.

Na intenzivni delavnici flamenka brez čevljev ste še posebej dobrodošle tiste, ki flamenko plešete že dlje časa, a ste na svoji poti preskočile spoznavanje s podrobnejšo obravnavo njegove gibalne tehnike, ozaveščanje telesa in uporabo lastnih anatomskih struktur. Delavnica je zaradi svoje zasnove primerna za vse nivoje plesnega znanja flamenka. Temelji na tehniki plesalk in pedagoginj madridske akademije flamenka Amor de Dios - Merche Esmeralde in Conche Jareño, jo kombinira z znanjem, ki so ga svetu predali Rudolf von Laban, Joseph Pilates in drugi pomembni plesni teoretiki.

Tudi tokrat nas bo v svoje prijazne in s soncem obsijane prostore zaobjel center Dansana, kjer vas bodo pričakali čaj in zdravi osvežilni napitki.

________________________________________________

PONEDELJEK, 15. julija, od 17:30 do 20:00

CENTER DANSANA
Vrtača 11, Ljubljana
(vhod po levih stopnicah v pritličju)

▶ Cenik:
30€
25€ za prijave do 10. julija, študentke in dijakinje

!Največje število udeleženk je 10 !

Obvezne predhodne prijave na:
centa.urska@gmail.com
_________________________________________________

Najlepše vabljene, da se nam pridružite!

Vir: Plesno kulturno društvo CoraViento, Napovednik.com

Zemljevid