Praznik borovnic 2019

Največja tradicionalna občinska turistična prireditev Praznik borovnic 2019 bo v soboto, 13. 7. 2019. Dopoldanski Borovničev sejem, na katerega se bosta ob 10.00 z barja pripeljala Borovničeva povorka, iz Ljubljane pa muzejski vlak (odhod vlaka z glavne železniške postaje v Ljubljani je ob 9.30, ustavil bo tudi na vseh vmesnih postajah), bo tudi letos v znamenju slastnih borovnic ter drugega jagodičevja ter predstavitve borovniških društev, folklornih plesalcev in muzikantov. Popoldan se bodo s prireditvenega odra razlegli zvoki mediteranskega melosa, sledili jim bodo narodno-zabavne viže, Country show z In-Line plesalci, v nočnih urah do polnoči in čez pa bo dogajanja v znamenju odlične rock godbe.

Nastopili bodo: Ansambel FIS, Ansambel LIVADA, skupina POINTLESS REBELS + plesalci WILD WEST LINE DANCE, skupina JOKER OUT in za konec Rok Ferenga & ROK’N’BAND.

V okviru sejemskega dela prireditve tudi letos ne bodo manjkali razstava čipk, starodobna vozila, možnost obiska Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri s starodobnim avtobusom ter vodeni ogledi soteske Pekel in železniške čuvajnice 666.

Otroci bodo lahko ob igri v Borovničevem gradu dopoldan spoznavali ponije in se s ponijevo vprego popeljali po prizorišču. Do poznega popoldneva jim bodo na voljo ustvarjalne delavnice in zabaviščni park.

Za raznovrstno okusno jedačo in hladno pijačo bo poskrbljeno ves čas, zavetje pred soncem ali dežnimi kapljami pa bo nudil velik prireditveni šotor.
VSTOP JE PROST - V A B L J E N I !

Vir: Klub 300, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: skupina Pointless Rebels, Wild West Line Dance, Rok Ferengja & Rok'n'Band, ansambel Livada, skupina Joker Out, ansambel FIS

Zemljevid