Poletje v Tivoliju: Grainne Hunt

Križišče/srečevališče

Poleti se Ljubljana spremeni v križišče in srečevališče poti številnih popotnikov in turistov. V Tivoliju se bodo pred MGLC ob torkih zvečer križali in srečevali glasbeni vplivi iz celega sveta v izvedbi glasbenikov iz šestih držav.

Grainne Hunt
V torek, 23. julija, ob 20. uri

Grainne Hunt je sodobna kantavtorica, ki ustvarja folk glasbo. Odraščala je v Monaghanu, živi pa v Kildaru. Kot lastnica čarobnega glasu in avtorica izbrušenih, pronicljivih pesmi si je delila oder z Glenom Hasgardom in Markom Gearyjem, primerjali pa so jo tudi s pevskima ikonama Tracy Chapman in Nathalie Merchant.

Pravkar se je vrnila iz Nashvilla z novim albumom This Secret v žepu, zdaj pa si prizadeva, da bi ga izdala septembra 2019. Album, ki ga je posnela s Thommom Jutzem (Nanci Griffith, Maura O’Connell), pri njem pa sta sodelovala Mark Fain (Ry Cooder) na basu in Lynn Williams (John Hiatt) na bobnih, že vzbuja pozornost v ZDA.

Aprila 2019 je izšel tudi album irske folk glasbe Songs from Ireland, ki ga je maja 2018 v studiu Soundville v Lucernu posnela z nagrajenim kitaristom Brendanom Walshem, na njem pa sta tudi pesmi Buachaill on Eirne in Raglan Road.

Koprodukcija: Pinelina dnevna soba
Foto: Grainne Hunt. Arhiv izvajalke.

Vir: Napovednik.com, Mednarodni grafični likovni center

Naročite se na email listo prireditelja Mednarodni grafični likovni center:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid