Skupinska razstava Groundwork

Galerija Contra predstavlja skupinsko razstavo z naslovom GROUNDWORK, ki predstavlja štiri generacije vrhunskih newyorških umetnikov, s poudarkom na njihovem notranjem dialogu med liki in ozadjem v slikarstvu. Številni slikarji s te razstave so že razstavljeni v različnih muzejih v tujini, njihova dela pa so v zasebnih in javnih zbirkah po celem svetu.

Otvoritev skupinske razstave "GROUNDWORK" bo potekala v četrtek, 27. junija, ob 19. uri v Galeriji Contra na Starem trgu 1 v Ljubljani, kjer bodo razstavljena dela osmih ameriških umetnikov - Donalda Baechlerja, Rossa Blecknerja, Sole LeWitta, John Newsoma, David Reed, Leslie Wayne in Wendy White.

Namen razstave, ki poudarjajo v Galeriji Contra, je obiskovalcem pokazati globino raziskav teh slikarjev. Newyorška šola je znana po svoji dramatični uporabi slikarskih razponov v obdobju, ko so abstraktni ekspresionisti leta 1950 začeli prodirati na umetniško sceno. Razstava 'GROUNDWORK' prikazuje vzdušje, ki so ga ustvarili sodobni umetniki skozi stalne materialne raziskave in njihov edinstven pristop k platnu. Z razstavljanjem del manjših dimenzij, ki jih navdihuje isti duh kot dela velikih dimenzij, lahko obiskovalci čutijo pravi duh najboljših del teh sodobnih umetnikov.

Vir: Contra Gallery, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Contra Gallery:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid