Poletje v Tivoliju: Bowrain

Četrtkovi večeri sodobne godbe v Švicariji – MGLC:
 
Bowrain
 
V četrtek, 25. julija, ob 21. uri
 
V dvorani Švicarije bo ob 21. uri nastopil domači skladatelj, pianist in producent Bowrain, ki v avtorskih skladbah sooča elemente elektronske in akustične godbe, temelječe na klavirskih pasažah, cineastičnih aranžmajih in ambientalnih kompozicijah.
 
Vsestranski glasbeni ustvarjalec Tine Grgurevič pod imenom Bowrain deluje od leta 2014, ko je izdal dolgometražni studijski prvenec Far Out, ki je s hibridnim spojem sodobne klasike in neodvisnega popa prinesel svež veter na domače prizorišče. Poleg tega kameleonski umetnik ustvarja tudi za gledališče, film in ambientalne likovne instalacije, medtem ko k sodelovanju tako na studijskih izdelkih kot živih nastopih redno privabi številne sodelavce –virtuozne glasbenike. Žive izvedbe Bowrainovih skladb so vedno unikatne, saj osnovnim elementom glasbene izraznosti dodaja kanček nepredvidljivosti in odprtosti. Na koncertu v Švicariji bo predstavljen obširen repertoar vsestranskega glasbenika, ki v kratkem najavlja novo ploščo z naslovom Brotherhood.
 
V veliki dvorani Švicarije –MGLC se vsak julijski četrtek odvijajo koncerti sodobne glasbe, ki segajo od elektronskih do povsem hibridnih usmeritev, temelječih tako na reciklaži kot na virtuozni avtorski inovaciji. Predstavljajo se domači glasbeni ustvarjalci in skupine, ki trenutno spadajo med pomembnejše predstavnike nekonvencionalnih žanrov sodobnih godb.
 

 

Foto: Bowrain. Arhiv izvajalca.

Vir: Napovednik.com, Mednarodni grafični likovni center

Naročite se na email listo prireditelja Mednarodni grafični likovni center:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid