Kvali

 

Dekleta skupine Kvali so se zbrale, da zaplujejo v glasbene vode, ki v slovenskem prostoru doslej še niso bile navzoče. V novembru 2008 je punce povabila k petju Vrinda Chidambaram, ameriška podiplomska študentka v Ljubljani, da bi skupaj poustvarjale gruzinsko petje, po njenem odhodu pa je vodenje prevzela priznana glasbenica Petra Trobec. Gruzinsko ljudsko večglasno petje, ki predstavlja večji delež repertoarja skupine Kvali, je svojevrstna glasbena tradicija. Posebna je zaradi svoje melodike, ornamentiranosti in nenavadnih sozvočij, ki so drugačna od nam znanih zahodnoevropskih. Poleg gruzinskih pesmi skupina Kvali poustvarja tudi primere albanskega ljudskega petja.

 

Fotografija: arhiv Kvali

 

Pred koncertom vokalne skupine Kvali, bo ob 20.00 v galeriji Srečišče, prav tako v hostlu Celica tubist in skladatelj Goran Krmac predstavil zvočno-raziskovalni projekt Planetarium.

Ob 22.30 pa se bo Celičnemu jam sessionu pridružila tudi 25 članska pihalna skupina La FANFARONE iz Kulturnega Centra Lillebonne iz Nancyja (Francija). Njeni člani so večinoma predavatelji na fakulteti oz. na srednji ter glasbeni šoli.

 

Vstop prost. Vabljeni.

Koncert organizira KUD Sestava v sodelovanju z javnim zavodom Ljubljanski grad.

Kulturni program omogoča Mestna občina Ljubljana

 

Vir: KUD Sestava, Hostel Celica, Napovednik.com

Zemljevid