Samo-dopolnjevanja razstava študentk_ov ALUO

Vljudno vabljene_i na otvoritev razstave študentk_ov ljubljanske ALUO UL z naslovom "Samo-dopolnjevanja", v ponedeljek, 24. junija, ob 20:00, v Galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto. Razstavljajo: Maja Bojanić, Nika Erjavec, Natalija Kosmač, Sara Rman, Fedja Šičarov. Razstava je na ogled do 19. julija. 

Galerija Alkatraz sodelovanje z ljubljansko Akademijo za umetnost in oblikovanje nadaljuje v isti obliki kot lansko leto. Po izteku razstave v letu 2018 je galerija eno izmed študentk, Dorotejo Erhatič, izbrala za sodelovanje skozi celotno leto 2019. Podobnega modela se držimo tudi letos. Po skupinski razstavi Samo-dopolnjevanja bomo izmed vseh razstavljujočih izbrale_i eno osebo in ji s tem omogočile_i enoletno razstavljanje, razvijanje lastnih projektov ter mreženje znotraj umetnostnega sistema, kot izhodišče za nadaljno samostojno umetniško pot.

Razstava Samo-dopolnjevanja predstavlja dela petih umetnic_kov iz treh študijski smeri: slikarstva, kiparstva ter fotografije, ki jih druži kontinuirano razvijanje lastnih umetniških praks. Posamezna dela se med seboj v veliki meri razlikujejo, vsa namreč raziskujejo svoj specifični "prostor" oziroma estetiko.

Večina umetniških del, s katerimi se umetnice in umetnik predstavljajo na razstavi, je del širše zasnovanih serij ali pa več časa nastajajoče slike ali posameznega opusa. Skupna sta jim raziskovanje okolice in poglobljen razmislek o sodobnosti, mestoma pa jih povezuje tudi nanašanje na elemente popularne kulture, ki so neločljivo prepleteni s sodobnim življenjem.

Anabel Černohorski


Več na spletni strani Galerije Alkatraz

Vir: Galerija Alkatraz, Napovednik.com

Zemljevid