Večer filmov v Vipavi

  • Kaj: Filmski večer
  • Kdaj: sobota, 27.7.2019 od 20.30 do 23.00
  • Kje: Vipava
  • Prireditelj: TIC Vipava
  • Vstopnina: Brez vstopnine

27. in 28. julij 2019: Večer filmov v Vipavi

 

V okviru poletnih kulturnih prireditev "Poletje na Vipavskem" vas KID Teodozij vabi na ogled celovečernih filmov, ki so bili snemani v Vipavi in bližnji okolici:

27. 7. 2019 - ob 20.30 uri NE JOČI PETER za tem sledi film TISTEGA LEPEGA DNE

28. 7. 2019 - ob 20.30 uri NA SVIDENJE V NASLEDNJI VOJNI

Dogodek bo potekal v parku nasproti dvorca Lanthieri.

Vipava je slovenska Kalifornija. Je velikanski, s soncem obsijan, studio na prostem. Vedno je obstajala vez med filmom in vipavskim okolišem. Konkretizirala se je v nekaterih kultnih slovenskih klasikah, ki smo jih že neštetokrat videli, a gotovo spregledali znane domače borjače, krono planote Nanos in se ne zavedali prve lige slovenskih igralcev, ki so se bodisi bojevali ali zapletali v ljubezenske peripetije na tem podeželju.

Čas je, da največje "vipavske" filmske klasike vidimo še enkrat. Tokrat jim bodo besedo namenili tudi filmski gostje, ki bodo z razumljivim, a pretanjenim komentarjem približali zanimivosti in sporočila omenjenih filmskih zgodb.

"Vipava v filmu" je tako več kot kino na prostem, je kulturna prireditev v dvodnevnem zamahu z namenom razgibati dopustniško ležernost sredi poletja. Projekcije se bodo prikazale pod krošnjami vipavskega parka, ki omogočajo hitrejšo dnevno zatemnitev, nekaj stopinj manj ter ujamejo kakšno morebitno kapljo. Ekipa bara Brlog pa bo poskrbela za primerno osvežitev in prigrizek. V primeru dežja se dogodek prestavi v vipavski Kulturni dom.

Vstop prost, lepo vabljeni!

Info: TIC Vipava, 051 215 226 

vir fotografije: RTV SLO

Vir: TIC Vipava, Napovednik.com

Zemljevid