Podobe filma in Poletna muzejska noč

Program:

- 14.00 do 16.00 Otroška ustvarjalna delavnica Podobe filma: Od slike do slike
- 18.00 Poletna muzejska noč
- 18.30 Brezplačno vodstvo po razstavah
- 20.00 Koncert Slovenski film skozi otroški glas

Na Poletno muzejsko noč se bomo na delavnici spustili v svet filmske montaže. Spoznavali se bomo z zgodnjimi filmskimi mojstri in njihovimi načini pripovedovanj zgodb s pomočjo slik. Nato bomo tudi sami iz igranih in animiranih filmov izluščili ključne kadre, jih premeščali ter iz njih sestavili nove zgodbe.

Delavnico pripravlja Društvo GUMB in je namenjena otrokom in mladim od šestega leta dalje, dobrodošli pa so tudi starši. Vstopnina: 1 eur.

Od 18. ure dalje bo vstop v Muzej slovenskih filmskih igralcev brezplačen. Ob 18.30 bomo postregli z brezplačnim vodenim ogledom obeh stalnih razstav. Ob 20. uri pa bodo na našem borjaču zazvenele skladbe iz znanih slovenskih filmskih klasik in nas popeljale v brezskrbne dni naše mladosti.

Nastopili bodo: Otroški pevski zbor Višaji in Mladinski pevski zbor OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, Otroški pevski zbor Polovinke OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica, Otroško mladinski pevski zbor župnije Divača Antončki in Otroški pevski zbor OŠ Antona Globočnika Postojna.

V primeru dežja koncert odpade. Naša vrata bodo odprta vse do 22. ure.

Vljudno vabljeni!

Vir: Muzej slovenskih filmskih igralcev, Napovednik.com

Zemljevid