Poletna muzejska noč 2019 v Gledališkem muzeju

Tudi za letošnjo Poletno muzejsko noč smo pripravili pestro ponudbo razstav, različnih delavnic in vodstev. Vstop na dogodke je brezplačen.

 

PROGRAM POLETNE MUZEJSKE NOČI:

Razstave:

HOJA za GLEDalIŠČEM. Od jezuitov do Cankarja, stalna razstava
Vodstvo po razstavi: ob 18.30 in ob 21.00

Stalna razstava slikovito predstavlja začetke in osrednje tokove gledališča v Sloveniji, njegovo vpetost v evropska kulturna dogajanja in njegovo vlogo pri oblikovanju slovenske nacionalne zavesti.
Razstavo si med 18. in 24. uro lahko ogledate tudi samostojno.

MAKS KAVČIČ – pisava v prostoru, začasna razstava
Na razstavi je predstavljeno scenografsko delo Maksa Kavčiča v mariborski Drami, ljubljanski in mariborski Operi. Individualni ogledi razstave med 18. in 24. uro.

Družinske delavnice:

Gledališki ustvarjalni kotiček
18.00-21.30

Male in velike ustvarjalce vabimo, da se preizkusijo v oblikovanju kostuma za svojo leseno lutko. V pomoč in navdih vam bodo raznoliki kostumski osnutki in druge podobe iz preteklosti.

Gledališki detektivi
18.00-23.00

Krajšemu vodenemu ogledu sledi domiselno in kreativno samostojno spoznavanje vsebin razstave. V raziskovalni igri se udeleženci podajo na "Hojo za gledališčem". Po skupinah rešujejo različne naloge in tako raziskujejo zgodovino gledališča na Slovenskem. Ustvarjalne in miselne naloge zahtevajo dobro timsko delo ter hkrati spodbujajo domišljijo, interpretacijo in ustvarjalnost.

 

Progam v okviru razstave Prostor v prostoru

v NARODNI GALERIJI

(Prešernova cesta 24, Ljubljana)

PROSTOR V PROSTORU: Scenografija na Slovenskem do leta 1991
18.00-24.00

Razstava prikazuje razvoj scenografije na Slovenskem od 19. stoletja do osamosvojitve Slovenije 1991. Gre za prvi celostni pregled slovenske scenografije, ki jo prikazuje zgodovinsko, stilno, likovno in gledališko ob enem. Prinaša nov pogled na zgodovino likovne umetnosti in zgodovino gledališča na naših tleh.

Igrivi prostori, družinska delavnica
18.30

Za vsakim scenskim osnutkom se skriva zgodba – zgodba umetnika ali stilskega obdobja, zgodba od prve zamisli do realizacije in nenazadnje zgodba, ki se v odrskem prostoru dogaja. Na razstavi bomo na ustvarjalen način raziskovali scenske osnutke ter jih skozi gledališko igro obudili.

 

Lepo vabljeni!

Zunanje povezave: Več o Poletni muzzejski noči v SLOGI - Gledališkem muzeju

Vir: Slovenski gledališki inštitut, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Slovenski gledališki inštitut:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid