Orientalski večer in turška kulinarična tradicija

  • Kaj: Kulinarična prireditev
  • Kdaj: četrtek, 13.6.2019 od 20.00 do 22.00
  • Kje: Yildiz Han, Karlovška 19, Ljubljana
  • Prireditelj: Yildiz Han
  • Vstopnina: Plačate le odlično turško kulinariko in pijačo

Restavracija Yildiz han, ki sta jo v Ljubljani odprla zakonca

Bakirkaya, prinaša v slovenski prostor del bogate turške kulture.

Osebje vodi goste s tradicionalno turško gostoljubnostjo pri izbiri mesnih in zelenjavnih specialitet, solat ter tipičnih sladic.

Nepogrešljiv del turške prehrane sta svež sir in jogurt, ki ga servirajo kot napitek, prilogo h glavnim jedem ali osnovo za namaze. Ugodni klimatski pogoji v mediteranskem in črnomorskem delu Turčije so prispevali k pestri zelenjavni prehrani. Številne jedi so pripravljene iz jajčevcev, bučk, paradižnika in druge zelenjave ter dopolnjene z rižem ali različnimi vrstami žit kot je bulgur.

Turški kuharji pripravljajo izbor specialitet iz različnih turških regij po tradicionalnih recepturah zbranih med domačini. Najbolj znane mesne jedi zbrane v različnih vrstah kebaba sestavljajo le del ponudbe. Ob njih nudimo enakovreden izbor zelenjavnih jedi pripravljenih iz sveže (v sezoni na lastnem vrtu) nabrane zelenjave. Značilno aromo ustvarjamo z dodatkom česna, mete, peteršilja, origana in tolčene paprike, pri čemer nikoli ne uporabljamo konzerviranih dodatkov kot so Vegeta ali jušne kocke. Prav tako sami pripravljamo jogurt iz domačega mleka, ki spremlja marsikatero našo mesno in zelenjavno jed.

V avtentičnem turškem ambientu našega vrta se lahko obed nadaljuje v sproščenem druženju ob kajenju sadnih tobakov v vodni pipi in orientalskih večerih s plesalkami orientalskih plesov, ki se jim gostje lahko pridružite v eksotičnih ritmih Bližnjega Vzhoda. Družabne večere občasno dopolnjujemo z literarnimi večeri, potopisnimi predavanji, živo glasbo ali tematskimi večeri ob posebnih priložnostih, kot so Valentinovo, Dan žena ali Kulturni praznik.

Naša dejavnost se je zadnja leta razširila tudi na t.i. cattering oz. pogostitev na naročnikovi lokaciji,kjer lahko ponudimo hrano, pijačo, pripravo oz. dekoracijo prostora in animacijo s plesalkami ter glasbeniki orientalskih ritmov.

Plesalka je predvidena ob zadostnem številu rezervacij!

Hosgeldiniz-dobrodošli

Priporočamo vam rezervacijo mize na

tel. št: 01/426-57-17

ali

041/376 437

pišete nam lahko na: yildiz.han@siol.net in ogledate si lahko našo spletno stran na.

Vir: Yildiz Han, Napovednik.com

Zemljevid