Naj se rola

  • Kaj: Festival glasbenega filma
  • Kdaj: četrtek, 13.6.2019 do sobota, 15.6.2019
  • Kje: Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana
  • Prireditelj: Kinodvor
  • Vstopnina: Od 4,50 EUR dalje

Novi festival, ki bo potekal med 13. in 15. junijem v Kinodvoru, bo premierno predstavil enajst glasbenih filmov za zelo različne glasbene in filmske okuse, ki bodo na sporedu v treh tematskih sklopih: Zid (ob trideseti obletnici padca berlinskega zidu), Anatomija zabave in Barve glasbe.

Festival v četrtek, 13. junija ob 17. uri odpira dokumentarec Svoboda in rock (Free To Rock) v režiji Jima Browna, ki razkriva, kako je rock’n’roll ponesel zvok svobode na drugo stran železne zavese. Še isti dan ob 21.30 se s festivalsko premiero filma Kriči, Sarajevo! (Scream for Me Sarajevo), ki se je bosta udeležila režiser Tarik Hodžić in producent Adnan Ćuhara, uradno odpria tudi Kinodvorišče, Kinodvorov letni kino v atriju Slovenskih železnic.

V sodelovanju z Jazz festivalom Ljubljana 18. junija festivalsko ponudbo dopolnjuje še bonus track, na katerem bo igralec in režiser Mathieu Amalric osebno predstavil svojevrsten filmski eksperiment, ki ga od leta 2010 soustvarja z Johnom Zornom.

Festival Naj se rola je nastal na pobudo Terensa Štaderja v koprodukciji s Kinodvorom. Vstopnice za vse filme kot tudi festivalsko zabavo so pri blagajni Kinodvora že v prodaji.

Vir: Kinodvor, Napovednik.com

Zemljevid