Ajurvedska indijska kuhinja

Ajurveda je najstarejša znanost, ki je prepoznala zakone narave in življenja. Človeka vidi v njegovi celoti, ne le fizično, mehansko telo, temveč tudi njegove subtilnejše plasti, ki so energija, čustva in misli, inteligenca ter zavest. Zakoni delovanja narave in človeka veljajo po vsem svetu enako, zato ajurveda deluje ne glede na njen geografski izvor.

Nekaj let je bil moderen rek ‘si to kar ješ’, ajurveda pa je že pred tisočletji bila korak naprej in pravila ‘si to kar prebaviš‘. Da bi posameznikom, ki šele vstopajo v svet ajurvede približali ajurvedska načela prehranjevanja ter jih spodbudili k pripravi hrane s sezonskimi in lokalno pridelanimi izdelki, bomo v Ajurjoga centru organizirali kuharske delavnice ajurvedske indijske kuhinje. Večina jedi je veganskih in nekaj vegetarijanskih.

Na zadnji, tretji delavnici bomo predstavili jedilnik in pripravili hrano, ki je primerna za poletni čas. Ste vedeli, da moramo poleti uživati hrano, ki nas hladi od znotraj? Veste katera je to? Na kuharskem tečaju vam razkrijemo kaj nas se znajde na vašem poletnem krožniku in kako pripravimo šest različnih jedi.

Pripravili bomo:

- dva tipa momo žepkov
- chatni
- poletna solata
- khir
- raita
- napitek sharbat


Komu so namenjene delavnice?
Delavnice so namenjene vsem, ki bi se radi spoznali z osnovami ajurvede, preizkusili in se naučili kuhati nekaj indijskih jedi.

Vodje delavnic
Delavnice bova vodila Kaja Kastner Yadav in Rajendra Kumar Yadav.

Cena
Cena posamezne delavnice znaša 60 eur, za člane centra Ajurjoga 55 eur. Sklop vse treh delavnic – 10 %.

Informacije in prijava
Za informacije ali prijavo pokličite na + 386 (40) 613 963 ali pišite na info@ajurjoga.si

Prijava na delavnice se potrdi s plačilom na TRR – Ajurjoga, Kaja Kastner s.p., Kvedrova 8, 6000 Koper, TRR: SI56 0310 6100 0826 503

V namen prosim napišite vaše ime + priimek + kuharska delavnica.

Vir: Ajurjoga - ajurveda in joga center, Napovednik.com

Zemljevid