Okrog ene ure

  • Kaj: Zadnja premiera letošnje sezone
  • Kdaj: četrtek, 13.6.2019 od 20.00 do 21.00
  • Kje: Intimni oder, Glavni trg 22, Maribor
  • Prireditelj: Moment
  • Vstopnina: 6 EUR / 4 EUR

Okrog ene ure je predstava, ki traja okrog ene ure, a se tudi dogaja okrog ene ure, saj je ura v njej osrednji scenografski element. Traja, kakopak, okrog ene ure.

Že z igrivim naslovom, ki določa in prepleta časovno in prostorsko-vsebinsko plat predstave, avtorji ne skrivajo želje po komičnem učinku uprizoritve.

Čeprav predstava nima besedila, se v njej prepletata dve zgodbi: prva o dveh uličnih glasbenikih in enem lutkarju, ki se ne poznajo, a si vsi hkrati zaželijo igrati na istem kraju – pri uri, in druga o ptičku, padlem iz gnezda, spletenem na vrhu te iste ure, ki išče mamo, pri tem pa naleti na druge živali in različne prepreke. Ustvarjalci uporabljajo tehniko predmetnega gledališča, s katero oživijo različne predmete, lastne uličnim glasbenikom (torbe za instrumente, kovčke, kable, električne podaljške ...), ki tako postanejo lutke. Pri tem ključni vlogi igrata v živo ustvarjena zvočno-glasbena slika in odrski gib, ki prehaja med pantomimo in animacijo. V uprizoritvi se tako prepletejo elementi lutkovnega, glasbeno-zvočnega in gibalnega gledališča.

Predstava je avtorski projekt za odrasle in mladino. Projekt sta finančno podprla Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Maribor.

Režiser: Mare Bulc
Nastopajoči: Filip Šebšajevič, Tilen Kožamelj in Anže Zevnik
Avtor glasbe: Filip Šebšajevič
Kostumografinja: Mojca Bernjak
Scenografi in oblikovalci svetlobe: Mare Bulc, Tilen Kožamelj, Filip Šebšajevič in Anže Zevnik
Izdelava scenskega elementa: Borut Žvorc
Tehnična podpora: Gašper Bohinec
Fotograf: Gregor Salobir
Produkcija: Kulturno-umetniško društvo Moment

Vstopnina: 6 € / 4 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne.

Število mest je omejeno. Rezervirane karte je potrebno dvigniti najkasneje 15 minut pred predstavo. Rezervacije sprejemamo na e-naslov rezervacije@moment.si.

Vir: Moment, Napovednik.com

Zemljevid