Balada o filmu in kolažu

Trajanje razstave: 29. junij - 13. avgust 2019

V ulični galeriji pred Mestno knjižnico Kranj bo čez poletje na ogled razstava originalnih filmskih plakatov slovenskih oblikovalcev za filme Franceta Štiglica ob 100. obletnici njegovega rojstva in interpretacij plakatov v kolažu 8 domačih sodobnih umetnikov in oblikovalcev. Sodelujejo: Lea Zupančič, Zala Kalan, Ljubo Bratina, Maja Kocjan, Aljaž Primožič, Žiga Čebašek, Vasko Vidmar - Likovni inženiring in Maruša Štibelj.

Razstava poteka v sklopu obeleževanja 100. obletnice rojstva režiserja Kranjčana Franceta Štiglica. Kranj, pionirsko mesto fotografije in filma, se z različnimi dogodki pridružuje dogodkom predstavitve dediščine slovenskega filma, ki jih pod skupnim projektom "100 let Franceta Štiglica" organizirajo Slovenski filmi center, javna agencija RS, Slovenski filmski arhiv pri Arhivu Republike Slovenije in Slovenska kinoteka. Originalni plakati in fotografije so iz muzejske zbirke Slovenske kinoteke.

Aktivnosti, povezane s Štigličevim letom v Kranju, so del razvoja programov za kandidaturo Kranja za Evropsko prestolnico kulture 2025, v katere se vpenjajo kulturna, industrijska in naravna dediščina s sodobnimi urbanimi, umetniškimi in ustvarjalnimi izrazi.

Vir: ∞KONČNO Kranj 2025, Napovednik.com

Zemljevid