UMET_nitke, osrednja festivalska razstava

Festival idrijske čipke, Čipkarska šola Idrija in Mestni muzej Idrija vas vabimo na osrednjo razstavo 38. festivala idrijske čipke UMET_nitke. Razstavo bosta odprla gospa Martina Vuk, državna sekretarka na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter gospod Tomaž Vencelj, župan Občine Idrija. V kulturnem programu bosta sodelovala Otroški pevski zbor podružnične šole Ledine in Vokalna skupina Lira.

Odprtje razstave bo v petek, 14. junija 2019, ob 18. uri v Razstavišču Nikolaja Pirnata na gradu Gewerkenegg v Idriji. Vljudno vabljeni!

Razstava UMET_nitke predstavlja osem različnih likovnih del, ki so nastala v sodelovanju učenk in učencev Čipkarske šole Idrija z uveljavljenimi likovnimi ustvarjalci, ki živijo v krajih, kjer poteka pouk klekljanja. Nande Rupnik, Danilo Jereb, Silva Karim, Svetozar Živković in Lea Lampe Živković, Breda Čuk, Mateja Ocepek, Likovna sekcija Cerkno, David in Polona Ličen so se odzvali povabilu k sodelovanju ter z učenkami, učenci in učiteljicami Čipkarske šole Idrija zasnovali, oblikovali ter ustvarili likovna dela, ki razkrivajo čaroben svet prepletov niti, barv, oblik, dimenzij in materialov. Idrijska čipka kot medij na različnih likovnih področjih in v različnih tehnikah pripoveduje zgodbo o sodelovanju, izzivih, spoznavanju novega in učenju na kreativen način.

Vir: Mestni muzej Idrija, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Čipkarska šola Idrija

Zemljevid