12. Klovnbuf → NOise Cirkus

NOise Cirkus je sodobna glasbeno – cirkuška, improvizirana predstava, ki uporablja lastnosti in filozofijo noise glasbe in jih prevaja v odrski in cirkuški jezik skozi raziskovanje človeške izkušnje, umeščene v prostor zavrženih predmetov a.k.a. smeti. Ustvarjalci predstave zagovarjamo, da lahko "noisersko" razmišljanje prenesemo tudi na cirkus in s podobnim eksperimentiranjem osvobajamo žanr ter najdemo možne nove poti, po katerih bi ga lahko razvijali. Projekt se poigrava s kapitalistično realnostjo, hkrati pa s fiktivno postapokaliptično prihodnostjo, ki na odru lahko sočasno obstajata. Znova najdenim predmetom se podeljuje svež smisel preko poigravanja in sodobnih cirkuških in ostalih performativnih praks.

 

Mismo Nismo je nova alt-art cirkuška skupina iz Ljubljane. Smo pesimisti, ki želimo sprejeti negotovost prihodnosti skozi izkušnje (prekarne) sedanjosti / prekarnega Zdaja. "Kaj je cirkus in kaj je njegova vloga v današnji družbi?" sta dve vprašanji, katerima se preko eksperimentiranja posredno posvečamo. Estetika predstave je surova, eksperimentalna ter polna napak. Forma je eksperiment in ideja je vse. Medsebojna dinamika, prostor, kjer so bili najdeni uporabljeni predmeti in širša samonikla cirkuška skupnost v Sloveniji, so ključnega pomena za ta projekt. 

Ustvarjalci in izvajalci: Mismo Nismo – Oton Korošec, Eva Zibler, Tjaž Juvan in Panda

Glasba, scenografija, kostumografija, oblikovanje svetlobe in videa: Mismo Nismo

Svetovanje in zunanja očesa: Peter James, Liza Šimenc, Daniela Paci in Alessandra Simone

Producent: Društvo Mismo Nismo

Koproducent: Zavod Bufeto

Podpora in koordinacija: Jeunes Talents Cirque Europe s programom CircusNext

Partnerji: l’Espace Périphérique, Fondazione Vertigo, EX-teater, Cirkobalkana, Cirkusfera, Cirkorama, KC Mladost, Room 100, AKC Medika, Menza pri Koritu, Galerija Miroslav Kraljević, Cirkusarna NaokROGFinancerji: program Evropske unije Ustvarjalna Evropa

Izbrani v program CircusNext 2018–2019, evropski program je koordiniran s strani Jeunes Talents Cirque Europe in podprt s strani Evropske unije. 

Trajanje: 45 min

Zunanje povezave: 12. Klovnbuf

Vir: Zavod Bufeto, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Bufeto:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid