O'živela knjiga, otroški festival, 8. dan

petek, 14. 6., ob 18.00

O kravi, ki je lajala v luno, javno poslušanje radijske igre za otroke (in odrasle), Radio Slovenija 3. program – ARS, in predstavitev knjig s podobno tematiko (Ida Mlakar Črnič) in kako nastane radijska igra (Ana Krauthaker).

Drugače. V dvoje!, plesno-gibalna ustvarjalnica, vodi Barbara Kanc

Eksperimentalni plakat, delavnico vodi Marko Drpić, tipoRenesansa

 

 

O kravi, ki je lajala v luno, javno poslušanje radijske igre za otroke in odrasle, Radio Slovenija 3. program – ARS, predstavitev knjig s podobno tematiko (Ida Mlakar Črnič) in kako nastane radijska igra (Ana Krauthaker).

Igra je nastala po istoimenski slikanici, ki je bila v letu 2016 razglašena za najboljšo izvirno slovensko slikanico. Ida Mlakar Črnič, pravljičarka in mladinska pisateljica, obravnava pogosto spregledano temo staranja in starostnikov… Glavna junakinja, krava Mrvica, ki zaradi starosti ne služi več kmetiji, namesto tega pa laja in renči ter tako obvelja za trčeno, se v iskanju svoje sreče odpravi v svet. Ali kot pravi avtorica: "Takole razmišlja krava Mrvica: kadar se postaviš na glavo, je svet videti drugačen. Enako je tudi s problemi. Včasih je nanje treba pogledati z "novimi" očmi, jih premeriti z drugega zornega kota.

Drugače. V dvoje!, plesno gibalna ustvarjalnica, vodi Barbara Kanc

Včasih so stvari lažje v dvoje. In včasih paše skupaj raziskovati, se prepletati. In v  dvoje plesati! Na delavnici ustvarjalnega plesa,  ki se veže na radijsko igro O  kravi, ki je lajala v luno, tokrat prestopamo bregove.

Nanjo ste poleg otrok, tokrat vabljeni tudi starši, babice  ali dedki, strici, tete… Skupaj bomo namreč igrivo  raziskovali preproste plesne igre in prostorske odnose v  dvoje. Se poslušali, videli, gibali, zrcalili in si  izmenjevali neizmerne zaklade iz otroškega in odraslega  sveta.

Pridite odprtih glav in z mislijo, da smo v vsakem trenutku življenja sposobni veliko več,  kot si predstavljamo. Vabljeni na igrivo, v dvoje!

Eksperimentalni plakat, delavnico vodi Marko Drpić, tipoRenesansa

Pobrskajte po kleteh in garažah za odsluženimi ploskimi predmeti in se prepustite domišljiji! Umažite si roke s tiskarsko barvo, ko bomo na obnovljeni tiskarski stiskalnici kompozicijo natisnili na papir. Morda odtisnemo še leseno črko ali dve in plakat bo pripravljen, da ga obesite na ogled! Po delavnici sledi kratek obisk stare tiskarne.

Zunanje povezave: Povezava na spletno stran dogodka v Galeriji Škuc

Vir: Društvo ŠKUC, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Društvo ŠKUC:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid