Poletna muzejska noč v NMS

Na Poletno muzejsko noč bodo muzejska vrata odprta vse do polnoči. Za obiskovalce vseh starosti smo pripravili bogat izbor vodstev, pustolovščin in delavnic. Skupna akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih kulturnih institucij poteka že 17. leto zapored, letos prvič tudi na gradu Snežnik! Vstop in udeležba na vseh dejavnostih sta brezplačna. Pridružite se nam!

PROGRAM

 • 18.00–24.00 Živa odkriva, nagradna pustolovščina za družine
  Otroci, pripeljite starše v muzej in potepanje po razstavah spremenite v raziskovalno dogodivščino! Živa je za vas pripravila iskalni izziv. Če vam uspe, sodelujete v žrebu za prikupno knjižno nagrado.
 • 18.00–24.00 Živini kotički, samostojno raziskovanje
  Vstopite v igrive kotičke muzeja, kjer je vse mini in vse dovoljeno. Tipanje, poslušanje, ustvarjanje in raziskovanje. Za male malčke, malo večje in tiste, ki otroka v sebi še vedno negujemo. Živini kotički so interpretativni deli razstav, ki muzejske pripovedi predstavljajo prilagojeno mlajšim in družinam. Omogočajo samostojni ogled in odkrivanje in so sestavni del naših stalnih in občasnih razstav.
 • 18.00–24.00 Arheopot, raziskovalni listi za otroke in družine, namenjeni samostojnemu odkrivanju muzejskih predmetov in zgodb
 • 19.00 Vodeni ogled stalnih razstav za družine
  S pomočjo replik in slikovnega gradiva se bomo podali na krajše, zanimivo in poučno vodstvo po razstavi. Vodstvo je zasnovano za družine z otroki od 5. leta dalje.
 • 20.00–22.00 Rimski naglavni okras – corona, delavnica za otroke
  Otroke vabimo na ogled in oblačenje rimskih oblačil ter k izdelavi enega najbolj značilnih naglavnih okrasov – corone. Corone so bile v rimskem obdobju venci, narejeni iz plemenitih kovin ali svežih listov, vejic ipd. Priključite se nam ter izdelajte svoj naglavni okras! Pridružite se kadarkoli. Delavnica je primerna za otroke od 5. leta starosti.
 • 22.00 Vodeni ogled stalnih razstav

Oglejte si stalne razstave Prazgodovinski zakladi, Železnodobne, Rimske, Srednjeveške zgodbe s stičišča svetov, Egipčansko zbirko in občasno razstavo Roma Aeterna.

Vir: Napovednik.com, Narodni muzej Slovenije

Naročite se na email listo prireditelja Narodni muzej Slovenije:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid