Otvoritev razstave Brstenje

Razstava, katere rdeča nit je mehkoba, krhkost in čutnost, združuje pesmi, ki so napisane v prostem verzu in obravnavajo najstniško in LGBTQ+ tematiko ter fotografije, ki se slikovno povezujejo z napisanim in prikazujejo motive iz narave.

Vsaka pesem napisana v slovenskem jeziku, je prevedena tudi v drugi tuji jezik. Obiskovalcem dogodka bodo tako na voljo tudi prevodi pesmi v francoščino, nizozemščino, kitajščino, hrvaščino, turščino, španščino, mangalščino, češčino, nemščino in jezik urdu.
Na otvoritvi razstave bo Tom Veber, predstavil tudi pesmi iz pesniškega prvenca Točka preloma iz katerih je zgrajen pesniški del razstave. Na otvoritvi razstave si boste za prostovoljni prispevek lahko zagotovili tudi lasten izvod zbirke.
______________________________________________________
KDAJ? Sreda, 12. 6. 2019 ob 18.00
KJE? Celjski mladinski center
______________________________________________________
TOM VEBER, katerega umetniško ustvarjanje obsega polja igre, petja in literarne dejavnosti se v preteklem času prvenstveno posveča tej. Poezijo objavlja v osrednjih literarnih revijah Dialogi, Mentor, Literatura in Apokalipsa, sodeluje na pesniških Slamih in gostuje po Sloveniji s pesniško monodramo Realizem je rezerviran za klovne. Je zmagovalec Pesniške olimpijade 2018, uvrstil pa se je tudi v finale Pesniškega turnirja 2019. V sklopu festivala Slovenski dnevi knjige je organiziral enega izmed prvih LGBTQ literarnih večerov v Mariboru. Marca je izšel njegov pesniški prvenec Točka preloma pri založbi Literarna hiša Maribor, letos pa je postavil tudi tri interdisciplinarne razstave Brstenje, Stičišča in Visok polet s teboj, kjer se je ukvarjal s prostorsko postavitvijo poezije.

Tim Pongrac je mlad fotograf, ki se s fotografijo ukvarja že od 13. leta. Sodeloval je na različnih natečajih, med drugim tudi na Glazarjevem natečaju, ki ga je organizirala Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše, kjer se tudi šola. Zanimajo ga različni motivi, a v svoj objektiv najraje ujame razgibane fotografije narave in ljudi.

Vir: Zavod CMLC, Napovednik.com

Zemljevid