Kino brez stropa: Ne puščaj sledov

NE PUŠČAJ SLEDOV
Leave No Trace

Debra Granik, ZDA, 2018, 109 min, drama

V primeru slabega vremena v Mestnem kinu Ptuj.

Vojni veteran in njegova najstniška hči živita v divjini nacionalnega parka, daleč od civilizacije. Nekega dne pa ju socialna služba prisili v življenje v skupnosti ... Tretji igrani celovečerec oskarjevske nominiranke Debre Granik je eden najboljših filmov leta 2018 po izboru kritikov.

Vojni veteran Will in njegova najstniška hči Tom že leta skrivaj živita v divjini, pod krošnjami nacionalnega parka v Oregonu. Will se bori s posttravmatsko stresno motnjo in lahko svoj mir najde zgolj v osami ter daleč proč od civilizacije. Njun tesni odnos in način življenja sta na preizkušnji, ko ju socialna služba prisili v vsakdanje življenje v skupnosti in ko začne odraščajočo Tom čedalje bolj vleči med ljudi. Tretji igrani celovečerec večkrat nagrajene režiserke Debre Granik (Na sledi očetu) je tenkočutna drama o protagonistih z družbenega roba in eden najboljših filmov po izboru kritikov leta 2018.

Kritike

"Kjer bi kak drug avtor igral na karto senzacionalizma, Debra Granik izbere tiho sožitje s svojima protagonistoma. Ameriški neodvisni film v svoji najboljši obliki. Ocena: 5"
– Ana Jurc, rtvslo.si

"Eden najbolj fascinantnih vidikov tega filma je, da pokaže, kakšno bi lahko bilo življenje brez sodobne tehnologije."
– James Berardinelli, ReelViews

Vir: Mestni kino Ptuj, Napovednik.com

Zemljevid