Kino brez stropa: Vrhunec

VRHUNEC
Climax

Gaspar Noé, Francija, 2018, 95 min, glasbena drama, grozljivka

V primeru slabega vremena v Mestnem kinu Ptuj.

Leto 1996. Skupina mladih plesalcev se pripravlja na nastop. Na zaključni zabavi odkrijejo, da je sangriji nekdo primešal halucinogeno drogo … Po resničnih dogodkih posneta ekstravaganca Gasparja Noéja, polna divjih režiserskih prijemov in sijajne elektronske glasbe devetdesetih. Nagrajenec Cannesa, LIFFe 2018.
 
Ekstatična, hipnotična in srh vzbujajoča zgodba o zabavi, ki se sprevrže v delirično nočno moro.

Leto 1996. Skupina mladih plesalcev se v zapuščeni šoli pripravlja na nastop. Po zadnji vaji se zberejo na zabavi, ki pa se obrne na glavo, ko odkrijejo, da je sangriji nekdo primešal halucinogeno drogo …

Sovražili ste Sam proti vsem, prezirali Nepovratno, zaničevali V praznino, preklinjali Ljubezen … zdaj pa poskusite Vrhunec! 

 

Recenzije

"Najnovejši film Gasparja Noéja je tipično izzivalen koktajl glasbe in groze; opojna mešanica kontorcijskih, krump in waack čudaštev, ki pade na gledalca kot vedro krvi iz Carrie."
– Mark Kermode, The Observer

"To je provokativno in pogosto briljantno delo – komorna drama, ki vzame tradicionalne prvine plesnega filma ter jih potisne do norih skrajnosti. Režiserja, ki je danes sredi petdesetih, so tako rekoč od prvega dne kariere označevali za ‘porednega dečka’ francoskega filma. Z Vrhuncem je ustvaril svoj najbolj energičen in izviren film doslej."
– Geoffrey Macnab, The Independent

 

Festivali, nagrade

Cannes, sekcija Štirinajst dni režiserjev (svetovna premiera, nagrada art cinema združenja CICAE). Sitges (najboljši celovečerec). Neuchâtel (najboljši celovečerec, najboljši evropski fantastični celovečerec). Karlovi Vari. Toronto. Fantastic Fest, Austin. Busan. Viennale. LIFFe.

 

Vir: Mestni kino Ptuj, Napovednik.com

Zemljevid