Kino brez stropa: Mi

MI
Us

Jordan Peele, ZDA, 2019, 120 min, grozljivka

V primeru slabega vremena v Mestnem kinu Ptuj.

Pri družini, ki uživa na oddihu v svoji počitniški hiši na plaži, se pojavijo nepovabljeni gostje ... Vizionarski Jordan Peele, ki je prejel oskarja za najboljši scenarij za uspešno grozljivko Zbeži!, se vrača z novo svojevrstno in provokativno nočno moro. V glavni vlogi je oskarjevka Lupita Nyong'o.

Nova nočna mora iz domišljije scenarista in režiserja filma Zbeži!

Vizionarski filmski ustvarjalec Jordan Peele je prejel oskarja za scenarij za uspešno grozljivko Zbeži! (Get Out), kot producent pa je bil nominiran za oskarja za najboljši film s filmom Črni KKKlanovec.

Tokrat se je lotil nove svojevrstne in provokativne grozljivke o družini, ki se sooči s svojimi dvojniki, ki jim grozijo s smrtjo.

V glavnih vlogah nastopajo oskarjevka Lupita Nyong’o (12 let suženj), Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II in Anna Diop. Igrajo še Evan Alex, Shahadi Wright Joseph, Madison Curry, Cali Sheldon in Noelle Sheldon.

Režiser in scenarist Peele, ki je idejo črpal iz svojega strahu pred dvojniki, je skupaj s producenti Seanom McKittrickom, Jasonom Blumom in Ianom Cooperjem s svojo produkcijsko hišo Monkeypaw Productions film tudi produciral.

 

 

 

Vir: Mestni kino Ptuj, Napovednik.com

Zemljevid