Poletni kino na prostem: mladinski film NIKA

V torek, 20. avgusta 2019 ob 21. uri vabljeni na ploščad pred Ipavčev kulturni center Šentjur na ogled mladinskega filma z naslovom NIKA.

 

NIKA (2016)

Celovečerni film, romantična akcija (92 min)
Premiera: oktober 2016
Jezik: Slovenski (opcijsko angleški podnapisi)

Film Nika pripoveduje zgodbo o neustavljivi najstnici, ki je po preminulemu očetu podedovala strast po hitrosti – tekmovanju v go-kartingu. Nikina mati se s hčerinim izborom konjička ne strinja, a hkrati ve, da je hči dovolj stara, da začne v življenju sprejemati svoje odločitve in odgovornost zanje. Film Nika, inspiraran z uspešnimi slovenskimi dirkačicami, v ospredje postavlja žensko junakinjo, saj je karting eden redkih športov, v katerem moški in ženske tekmujejo med seboj. Film, posnet na slovenski obali v 28-tih snemalnih dneh, vključuje atraktivne prizore dirkanja ter urbane primorske lokacije.

Eden od adutov generacijskega filma Nika je tudi glasba, ki je delo Petra Dekleve in Mihe Guština - Guštija, v filmu pa se pojavijo tudi skladbe Dubioze Kolektiva, Lačnega Franza, Koala Voice, Dandelion Children, Prismojenih profesorjev bluesa, Rudija Bučarja in Guštija.

 

 

VSTOP PROST

 

V primeru dežja se prireditev prestavi v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur.

 

Organizator: Knjižnica Šentjur

Pokrovitelj Šentjurskega poletja je Občina Šentjur.

 

Vir: Knjižnica Šentjur, Napovednik.com

Zemljevid