The Masquerade of Life / Maškarada življenja

Vabimo vas na otvoritev razstave akademske ilustratorke Nee Likar z naslovom THE MASQUERADE OF LIFE / MAŠKARADA ŽIVLJENJA. Otvoritev razstave bo v četrtek, 4. junija 2019 ob 19. uri, v Atelje Galeriji na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Vljudno vabljeni!

"It is so wonderful when you meet someone who already had their mask off in this masquerade of life." - P. T. Berkley

Umetnica Nea Likar (1990), rojena v Celju, kjer živi in ustvarja, je svojo izobrazbo pridobila na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje – smer ilustracija. Danes deluje na ogromno področjih, s svojimi ilustracijami sodeluje s številnimi podjetji in ustvarjalci, navdušujeta pa jo tudi modni svet in svet ličil. Zajema širok tematski spekter, ki ga spaja z lastnim življenjskim izkustvom, s tem izraža sebe in posledično ustvarja močan dialog z gledalcem. Pri sami ilustraciji ji je pomemben proces, pri katerem se osredotoči na raziskovanje problematike specifičnega ustvarjalnega področja.

Vsak igra lastno igro življenja, vsak ima svojo masko. Včasih nam ta prinaša pogubo, včasih omogoča sprejetost. "Mar je bolje biti sprejet z masko ali biti sam brez nje?" se je pri risanju ilustracij za tokratno razstavo z naslovom Masquerade od Life spraševala Nea Likar in razmišljala o večplastnosti posameznika, njegovih vsakdanjih vlogah in o igri, ki jo s svojimi mnogoterimi vlogami splete – vede ali nevede.

Besedilo: Tanja Kerić

 

 

Vir: Atelje Galerija, Napovednik.com

Zemljevid