Filovaje

Milo rečeno ne gre več za zgodovinsko temo, temveč za realno grožnjo našega časa. Po evropskih volitvah, na katerih so smele sodelovati odkrito neofašistične stranke in kandidatke_i, znova ugotavljamo, da fašističnim ideologijam popularnost vztrajno narašča.


Filovaje bodo zato junija namenjene koreniti obdelavi te problematike. Tematski sklop odpiramo s filozofsko delavnico, na kateri bomo ugotavljale_i, kaj vse fašizem je, kje in kako se lahko pojavlja, kaj nas najbolj skrbi in česa nas je najbolj strah, ter kako se fašizma znebiti.


Vodi Dali Regent, filozofinja, aktivistka in predsednica Društva Hiša Filozofije.

________________________________________________

Filovaje so projekt filozofskih delavnic, predavanj in pogovorov z gosti_jami, s katerimi skušamo preko filozofije razmišljati o aktualnih družbenih pojavih.


Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana. Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Vir: Mestna knjižnica Ljubljana, Napovednik.com

Zemljevid