Dr. Marko Dobrilovič: Vodstvo po krajinski arhitekturi

Vljudno vabljeni na tematsko vodstvo po parku Tivoli v soboto 25. maja 2019 ob 16. uri. Zbirno mesto je pred Švicarijo, nato pa se bomo sprehodili po parku Tivoli in si ogledali njegove ključne krajinsko-arhitekturne prvine.

Zasnova je ena, se pa zrcalijo v njej vsaj tri časovne plasti). Po krajinsko-arhitekturnih zasnovah parka Tivoli bo vodil krajinski arhitekt Marko Dobrilovic, asistent na oddelku za Krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Krajinsko arhitekturni sprehod po Tivoliju se posveča odkrivanju kulturne dediščine in strukturi parka, ki je bila zasnovana v različnih zgodovinskih obdobjih vse od začetka 19. stoletja naprej. Tematski sprehod po parku se bo osredotočil na strukturni razvoj parka Tivoli in predstavil različne izvedene in neizvedene zasnove parkovne ureditve "in situ". Park Tivoli je bil zasnovan leta 1813, nato pa se je njegova struktura večkrat dopolnila in nadgradila; k današnji podobi parka Tivoli so tako prispevali številni urbanisti, arhitekti in krajinski arhitekti, od Jeana Blancharda do Maksa Fabianija, od Jožeta Plečnika, Marjana Božiča, Borisa Kobeta do Dušana Ogrina.

Tematsko vodstvo po krajinski arhitekturi Tivolija pod taktirko Marka Dobriloviča je del celoletnega programa Švicarije ki se v slogu mota skupnost, umetnost in narava v letu 2019 osredotoča na analizo stanja neodvisnega novinarstva ter na vprašanje pravice javnosti do obveščenosti.

Foto: Urska Boljkovac. Arhiv: MGLC.

Vir: Napovednik.com, Mednarodni grafični likovni center

Naročite se na email listo prireditelja Mednarodni grafični likovni center:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid