SAXGO19: Jure Pukl Trio - Pukl, Curtis, Jukič

JURE PUKL TRIO feat.
HOWARD CURTIS & ROBERT JUKIČ

Jure Pukl, saksofon
Howard Curtis, bobni
Robert Jukič, kontrabas

Jure Pukl je eden najbolj ustvarjalnih saksofonistov mlajše slovenske jazz generacije in prejemnik nagrade Prešernovega sklada (2015). V svoji karieri je igral s številnimi svetovnimi zvezdami, sicer pa se v največji meri posveča sodobnim interpretacijam jazza. Izdal je 8 avtorskih zgoščenk, ki so prejele odlične kritike, med drugim tudi v reviji The Guardian, kjer so ga označili za "vzhajajočo zvezdo generacije, ki ustvarja glasbo novega stoletja". Redno nastopa po vsem svetu.

Howard Curtis se ponaša s pestro več kot 25 letno kariero jazz bobnarja, tolkalca, multiinstrumentalista in glasbenega pedagoga. Že petkrat je v sklopu turnej prepotoval Evropo, prekrižaril je vse pomembnejše odre po Združenih državah Amerike, sodeloval na številnih jazzovskih festivalih po svetu, ter igral in posnel zavidanja vredno število albumov s svetovno znanimi jazzovskimi glasbeniki in zasedbami. Kot pedagog se ukvarja s poučevanjem širokega spektra glasbenih vsebin.  

Basist, aranžer, skladatelj, pisec besedil, pedagog in producent Robert Jukič je eden najbolj vsestranskih in plodnih slovenskih ustvarjalcev. Dolg seznam izvajalcev in skupin, s katerimi sodeluje ne pozna ne nacionalnih ne glasbenih meja. Vsi glasbeni vplivi s katerimi se spretno rokuje se odražajo na njegovih devetih zgoščenkah in več kot šestdesetih ploščah na katerih je sodeloval kot basist, skladatelj ali aranžer. Sklada za male in velike zasedbe, kratke filme ter multimedijske predstave in plesne uprizoritve, sodeluje tudi z gledališči in poučuje.

Podrobnejša predstavitev dogodka, glasbenikov in festivala na spletni strani Kulturnega doma Nova Gorica.

Festival SAXGO19 sodi v občinsko tematsko leto "Nova Gorica - Mesto kulture".

Vir: Kulturni dom Nova Gorica, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Jure Pukl, Howard Curtis, Robert Jukič, SAXGO19, SAXGO19 festival, Mednarodno srečanje saksofonistov, Jure Pukl Trio, GO!2025, Nova Gorica – Mesto kulture 2019, MONG

Zemljevid