Gorsko kolesarjenje po Himalaji

GORSKO KOLESARJENJE PO HIMALAJI

Mi gremo: 11 avgust 2019.

 

Ni boljšega načina za raziskovanje Himalaje, kot je na gorskem kolesu. Potovanje s kolesom nudi posebej možnost za tiste, ki sanjajo o časovno daljšem popotniškem izzivu, sredi s snegom prekrite Himalaje, da o starodavnih budističnih samostanih in odmaknjenih vaseh visoko na dolino ne govorimo.

 

Naša pustolovščina se bo pričela v Manaliju in bo šla na sever preko petih spektakularnih prelazov. Dva od njih se ponašata celo z višino preko 5000 m. Pot ves čas vodi po pogorju indijske Himalaje, ki ji glede velikosti in čiste lepote ni vzporednice na svetu.

 

Med potjo se bo kulisa spreminjala iz zelenih gozdov in cvetočih dolin, do nerodovitnih luninih pokrajin, z visokimi vrhovi in visečimi ledeniki nad njimi. Poleg spektakularne okolice, je vrhunec potovanja tudi sama, zelo bogata kultura dežele Ladakh. Tako bomo med vrtenjem pedal opazovali veličastne samostane na visoko skalnih robovih, se ponekod odpravili na raziskovanje s kolesi manj obiskanih območij in vsekakor uživali v miru in lepoti resnično nedotaknjenega kota naše Zemlje.

Vzporedno pa bo druga skupina pohajkovala po mistični okolici Leha.

 

Za podroben program pa nam pišite.

 

 

 

Vir: Torma, organizacija dogodkov, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Torma, organizacija dogodkov:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid