Dan Mestne knjižnice Ljubljana

Ob dnevu odprtih vrat vabimo vse Ljubljančanke in Ljubljančane na celodnevno druženje v Knjižnico Otona Župančiča. Pridite v četrtek, 6. junija, med 9. in 21. uro na skupno praznovanje in predstavitev naših dejavnosti!
Pripravili smo raznovrsten program, ki bo potekal ves dan po vsej knjižnici, od kleti do tretjega nadstropja; otroci in starši se boste nasmejali ob lutkovni predstavi, mladi starši, odrasli in starejši obiskovalci pa pridobili nova znanja na pevskih, jezikovnih in računalniških izobraževanjih ter strokovnih predavanjih. Če knjižnice še ne poznate, boste s pomočjo knjižničarja odkrivali neznane kotičke in zaklade knjižnice ter v sobi literarnih ugank iskali sledi, ki vas bodo pripeljale na prostost. Na srečanju bralnih skupin boste z drugimi delili mnenja o najzanimivejših knjigah, si ogledali spominsko sobo Otona Župančiča in izvedeli kaj novega o pesnikovem življenju. Na šahovskem turnirju se boste pomerili z nasprotnikom in vlekli igrive poteze ob igranju sodobnih družabnih iger.

Na ta dan bomo slovesno zaključili tudi dva naša projekta: Mesto bere ... pripovedi iz Afrike, ko bodo vsi odlični bralci prejeli nagrade in priznanja za letošnje sodelovanje. Mlade avtorje pa bomo nagradili za najboljše prispevke ob zaključku letošnjega literarnega natečaja Oddaj na natečaj MKL - za sodelovanje na natečajih MetaFORA, PoHAIKUj z nami in PreDRAMI se.

Program bomo popestrili z glasbenim koncertom uličnega swing benda Počeni škafi v pasaži knjižnice in projekcijo filma Timbuktu v dvorani.

Dan bo zagotovo zanimiv in zabaven, zato prisrčno vabljeni v našo družbo!

Zunanje povezave: www.mklj.si/aktualno

Vir: Mestna knjižnica Ljubljana, Napovednik.com

Zemljevid