Dnevi Notranjskega parka - osrednja prireditev

Preživite zadnjo majsko soboto (25. 5.) v čudovitem okolju Notranjskega parka! Tudi letos vas čaka obilo zabave, nepozabnih dogodivščin, aktivnosti in delavnic, namenjenih tako otrokom kot odraslim.. 

Kot vsako leto bo na parkirišču ob Cerkniškem jezeru potekal bogat program s številnimi aktivnostmi, stojnicami, izleti in še in še. Proti večeru se bo dogajanje preselilo na ploščad pred kulturnim domom Cerknica, kjer se boste zabavali na koncertu različnih glasbenikov.

SOBOTA, 25. MAJ: OSREDNJA PRIREDITEV
Parkirišče ob Dolenjem Jezeru

8:00
POHOD K PODZEMLJU VELIKE KARLOVICE
Trajanje: 3h 

8:00, 9:00 IN 10:00
OPAZOVANJE IN OBROČKANJE PTIC
Trajanje: 1h 

10:00
VODEN KOLESARSKI IZLET DO RAKOVEGA ŠKOCJANA (20 KM)
Trajanje: 3h

10:00
BARVANJE Z NARAVNIMI BARVILI

11:00
VODEN SPREHOD PO ČEBELARSKI UČNI POTI Z DEGUSTACIJO
Trajanje: 1,5h 

13:00–16:00
OSREDNJI KULTURNI PROGRAM

15:00
S ČOLNOM SKOZI ČAROBNOST LEGENDE O NASTANKU CERKNIŠKEGA JEZERA
trajanje: 2h

14:00–16:00 (NA 30 MIN)
PANORAMSKA VOŽNJA Z LOJTRNIKOM
Trajanje: 1 h

Poleg tega se boste v soboto lahko udeležili zanimivih delavnic, primernih za vse starosti, si čez cel dan izposodili kanuje ali kolesa, se popeljali z drevakom - tradicionalnim čolnom Cerkniškega jezera, se udeležili lokostrelstva, poligona. Sprehodili se boste lahko tudi po doživljajski poti in obiskali 4 različne LIFE delavnice za otroke, ki bodo razporejene v bližini. 

Ko vam bo zmanjkalo energije, se boste lahko okrepčali z lokalnimi dobrotami ter si za spomin kupili kak izdelek notranjskih obrtnikov. 

Izhodišče sobotnih aktivnosti je osrednje prizorišče (oder) na prireditvenem prostoru (parkirišče ob koncu vasi Dolenje Jezero).

Vir: Notranjski regijski park, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Smaal Tokk Šlajn, Voice up

Zemljevid