O odnosih med ljudmi

Milan Krajnc in Zvezdana Mlakar

Milan Krajnc je avtor knjige:

  •           Priročnik za ženske
  •           Priročnik za moške
  •           Ni ona kriva, da ni moja
  •           Komunikacija z nezemljani
  •           Modrosti
  •           Dinamični model vodenja.

 

Pri svojem svetovalnem delu se ukvarja z odnosi med ljudmi tako v podjetjih kot v privatnem življenju. Z njim se bo pogovarjala Zvezdana Mlakar.

 

Milan Krajnc je o sebi zapisal:

"Modrosti v vseh mojih knjigah so namenjene vsem tistim, ki želite živeti, in ne tistim, ki iščete izgovore. Vse zapisano je prišlo iz mene, vendar ni nujno, da sem sam to tudi doživel; morda sem nekatere stvari podoživel prek drugih, sem pa vse zapisano začutil.

Večina misli je bila napisana v mojem zelo intenzivnem obdobju, v letu 2017. Večkrat na dan so bili vzponi in padci, a nikoli nisem pomislil na konec, vedno sem razmišljal o večnem življenju. Po osnovni izobrazbi sem namreč tehnik in fizik, kjer so stvari končne, a popolnoma jasno je, da jih ne moremo izničiti, lahko jih le spremenimo v drugo obliko; zato mi ni bilo jasno, kako se življenje lahko konča.

Življenje, kot ga poznamo, se ne more končati, lahko le spremeni obliko, kot to poznamo v fiziki pri energijah. Zato smrt ne obstaja, iz tega smo naredili le dogodek.

Zato, dragi bralci, ko boste brali te modrosti, berite vsako posebej in razmišljajte o njej. Vsak si bo predstavljal svoje odgovore, imel svoje misli ... Naj bo vsaka modrost meditacija. Dovolj je, da nekje odprete knjigo, in to bo vaša modrost za tisti dan.

Če boste potrebovali odgovor na neko vprašanje, pa samo odprite knjigo in na strani, kjer se bo odprla, boste našli vaš odgovor. Vendar vsakega odgovora ne smete vzeti dobesedno, temveč vam napisano samo pokaže pot do odgovora, ki je v vas.

Bolj se boste poglabljali vase, bolj se boste prebujali. In ko boste prebujeni, svoje okolice ne boste več potrebovali."

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Vir: Mladinska knjiga Trgovina, Napovednik.com

Zemljevid