Okrogla miza: Kako dalje? Vseživljenjsko učenje ..

  • Kaj: Okrogla miza za vse generacije
  • Kdaj: četrtek, 16.5.2019 od 11.20 do 13.00
  • Kje: Gospodarsko razstavišče, dvorana Sonet 1, Ljubljana
  • Prireditelj: Andragoški center Slovenije
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Osrednji dogodek akcije TVU Dan starejših – Čili, zdravi, informirani in dejavni bo okrogla miza z naslovom Kako dalje? Vseživljenjsko učenje, priprave na upokojitev in aktivno staranje, ki jo pripravlja Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) v okviru prireditve Dnevi medgeneracijskega sožitja.

Ob življenjski prelomnici, kot je zaključevanje delovne dobe, je potrebno osvetliti pomen, ki ga ima vseživljenjsko učenje pri ohranjanju pridobljenih in pridobivanju novih znanj in veščin. Ozaveščenost o tem je pomembna tako za posameznika, ki se mora ob dejstvu bodoče upokojitve nanjo pripraviti kot za delodajalce, ki v usposabljanje delavcev tik pred upokojitvijo premalo vlagajo. 

S predstavniki Andragoškega centra Slovenije, Študentske organizacije Slovenije, Slovenskega sociološkega društva, Društva upokojenih pedagoških delavcev Slovenije, resornih ministrstev in Zveze društev upokojencev Slovenije bomo spregovorili o potrebi po programih za pripravo na upokojitev, pokazali primere dobre prakse ter izpostavili socialno-varstveni prostovoljski program "Starejši za starejše" kot primer spodbujanja vključenosti v družbene aktivnosti po upokojitvi.

Okroglo mizo bo vodila Jožica Puhar, ZDUS.

Zunanje povezave: Akcija TVU Dan starejših Čili, zdravi, informirani in dejavni

Vir: Andragoški center Slovenije, Napovednik.com