Vzporedni svetovi Alana Hranitelja

  • Kaj: Retrospektivna razstava
  • Kdaj: petek, 5.7.2019 do nedelja, 8.9.2019
  • Kje: Stanovska dvorana, Ljubljanski grad, Ljubljana
  • Prireditelj: Ljubljanski grad
  • Vstopnina: Odrasli: 6 EUR, 8 EUR (vključuje vožnjo z vzpenjačo) Otroci (7 18 let) študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb: 4 EUR, 6 EUR (z vzpenjačo).

Ustvarjalni podvigi kostumografa Alana Hranitelja se prepletajo na področjih opere, gledališča in filma tako doma kot v tujini. Sodeluje z najpomembnejšimi in najbolj uveljavljenimi ustanovami po svetu.

Razstava Vzporedni svetovi je tridelna, postavljena je ob triintridesetletnici Hraniteljevega umetniškega delovanja in trinajst let po retrospektivni razstavi Kostumografija 1986–2006 v Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Ljubljani. V prvem delu razstave je predstavljen izbor sedemdesetih kostumov za gledališče, opere in balet, ki so nastali med letoma 2006 in 2019. V drugem delu je pod naslovom Počivaj v miru zbranih sedem figur, ki sicer naseljujejo "nevidne" svetove podzavesti, sanj, domišljije in mitologije. Tretji del razstave pa je pogled v Omaro norega klobučarja – pogled v neskončno barviti svet oblačenja, za katerega ni nujno, da ostane zaprt v knjigi Lewisa Carrolla. Vrata omare so odprta ...

Odrasli: 6 EUR, 8 EUR (vključuje vožnjo z vzpenjačo)
Otroci (7–18 let) študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb: 4 EUR, 6 EUR (z vzpenjačo).

Za obiskovalce z grajsko vstopnico je vstop prost.

Prodaja vstopnic: Prodajna mesta Ljubljanskega gradu, spodnja postaja vzpenjače, prek ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …)

Za obisk razstave priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

 

Pokrovitelji razstave: Mercator, d.d., Login5 Foundation, Steklarna Rogaška 

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid