Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso):Afganistan

V času Festivala prostovoljstva v Mariboru 2019 vas ekipa potopisnic_kov vabi na družbeno kritičen potopis o Afganistanu, ki bo v četrtek, 16. 5. 2019, ob 19:00 v prostorih INFOPEKE.

Na tokratnem potopisnem predavanju se bomo pogovarjale_i o Afganistanu. Dežela gostoljubnih ljudi, o kateri večinoma slišimo le slabe stvari, po štirih desetletjih vojne kljub vsemu trpljenju še vedno skriva mnoge zaklade. V šestdesetih in sedemdesetih letih je bil Afganistan zelo priljubljen del poti iz Evrope v Indijo, dandanes pa turizem v državi praktično ne obstaja, zato imajo redki obiskovalci lokalne znamenitosti ponavadi povsem zase. O tem, kako je potovati po državi, kjer večino ozemlja nadzorujejo talibani, in ali se tam res da dobro smučati, bo govorila Ana Tasič, ki zadnje štiri zime v Bamyanu sodeluje z lokalnim smučarskim klubom ter občasno v Afganistan pelje kakšno skupino popotnikov.

Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso) so družbeno kritični potopisi, katerih namen je razbijati stereotipne predstave o določeni državi in spodbuditi ljudi h kritičnemu mišljenju.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

Vir: Pekarna Magdalenske mreže, Napovednik.com

Zemljevid