- Ko se srečata pop in jazz - Koncert MePZ COR

  • Kaj: Pevski zbor izvaja popularne jazz standarde
  • Kdaj: petek, 24.5.2019 od 19.00 do 21.00
  • Kje: ZRC SAZU, Ljubljana
  • Prireditelj: Anja Hrastovšek
  • Vstopnina: Prostovoljni prispevki

Na prijeten, pomladni petkov večer, ko bomo še slišali ptičke pet, se bo oglasil tudi on - COR.
Vljudno vabljeni, da pridete in se prepustite glasbi z nami. Obljubimo, da vam ne bo žal. :)

 

Letošnja tema našega tradicionalnega letnega koncerta je - Ko se srečata pop in jazz.
Jazz je izjemno široka in razvejana glasbena zvrst, ki izvira iz 1920-tih let. Takrat je jazz glasba bila popularna glasba. Pogosto je izhajala iz muzikalov, filmov, plesne glasbe, zato bi jo lahko tudi povezali z zabavo in sprostitvijo. Danes se rado zgodi, da jazz stereotipno pomeni kompleksnost, resnost, veliko akordov, težko poslušljivost, tudi učenost. Vse to je včasih lahko res, včasih pa tudi ne. :)
Mi bomo ta večer predstavili pesmi, ki so tako popularne, da jim na prvo uho ne bi pripisali, da so jazz standardi. Večina njih bo tujega izvora, izbrali pa smo tudi nekaj domačih biserov.

 

Da bo doživetje kar se da popolno, se nam bosta na odru pridružila priznana slovenska jazzerja - Nejc Škofic na klavirju in Jan Gregorka za kontrabasom.  
Uverturo v večer bodo naredili posebni gostje - kitarski orkester Medicinske fakultete.

__________________________________________________

Mešani pevski zbor Medicinske fakultete COR obstaja že od leta 1996. V njem se družijo študenti medicine in tudi drugih fakultet, ki jih povezuje ljubezen do petja.
S sezono 2016 je umetniško vodstvo prevzela razigrana jazz pevka Anja Hrastovšek, kar se seveda pozna tudi na repertoarju zbora. Izvajajo veliko domače in tuje popularne glasbe, kot tudi jazz standarde pri katerih se spogledujejo z zahtevnejšimi harmonijami in ritmičnimi vzorci.
Kljub temu, da so stari že 23 let, se njihova pot šele dobro začenja.
Ambicije se iz leta v leto večajo, tako da lahko v prihodnosti pričakujemo tudi kakšno festivalsko in tekmovalno udejstvovanje. O njih boste za gotovo še slišali. 

Vir: Anja Hrastovšek, Napovednik.com

Zemljevid