Grafična likovna delavnica z Miho Eričem

  • Kaj: Linorez, Lesorez, Bakrorez, Grafika
  • Kdaj: sobota, 18.5.2019 od 17.00 do 20.00
  • Kje: Žmauc, Ljubljana
  • Prireditelj: Zavod Orbita
  • Vstopnina: 20 EUR

Grafična likovna delavnica pod mentorstvom priznanega akademskega umetnika Mihe Eriča bo sestavljena iz uvodnega teoretičnega in glavnega praktičnega dela.

Teoretični del bo zajemal zgodovino tiska, pomen razmnoževanja podobe, grafike kot obrti in umetnosti ter razvoj grafike v različnih obdobjih in posameznih kulturah.

Praktični del bo sestavljen iz neposredne predstavitve orodja in načina dela (preša, rezbarski nožki, barva, linolej, papir, valjček). Temu sledi idejna zasnova končnega grafičnega dela posameznega udeleženca delavnice, razvoj ideje in domišljije ter skica. Delavnica bo vključevala tudi neposredno izrezovanje v matrico linoleja in tiskanje pod grafično prešo na tiskarski grafični papir z zaključnim specifičnim podpisovanjem grafike.

MENTOR DELAVNICE:
MIHA ERIČ je akademski grafik, ilustrator in glasbenik. Je avtor številnih samostojnih in skupinskih likovnih razstav doma in v tujini. Ustvarja v realistični tehniki, predvsem v grafiki (linorez in lesorez), v svojem delu upošteva izkušnje tako tadicionalne kot tudi sodobne prakse. Avtorja zanimajo drobne naključne sledi, v katerih vidi preprosto neposrednost nastajanja likovne kompozicijske raznolikosti in barvne impresije.

Kotizacija: 20 EUR
Prijave sprejemamo na mail: umetnost.orbita@gmail.com
Število mest je omejeno (10).
Vsi boste na delavnicah prejeli, poleg individualnih korektur tudi ves potreben material za izdelavo svoje grafike-več odtisov, ki jih potem lahko tudi odnesete domov skupaj z matrico.

Se veselimo srečanja!

Zunanje povezave: DOGODEK FB

Vir: Zavod Orbita, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Orbita:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid