10. sejem akademske knjige Liber.ac

Sejem akademske knjige Liber.ac je zasnovan kot tridnevna javna prireditev s spremljevalnim programom, s katero se v slovenskem prostoru uveljavlja nov tip knjižnega sejma, obenem pa se vzpostavlja novo kulturno in komunikacijsko središče. Sejem povezuje različne akterje s področja produkcije in promocije akademske knjige od univerzitetnih založb in knjigarn do univerzitetnih knjižnic. Opozarja na raznolikost in visoko kvaliteto slovenskega akademskega založništva, najnovejše dosežke znanosti in interdisciplinarne razvojne usmeritve v visokem šolstvu. Obenem poskuša akademsko knjigo približati širši zainteresirani javnosti, študentom in dijakom, ki se odločajo o izbiri študija, pa tudi tistim, ki se v okviru vseživljenjskega izobraževanja odločajo za univerzitetno izobrazbo.

Sejem Liber.ac je letos, ko Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani in Univerza v Ljubljani praznujeta 100 let obstoja, star 10 let. V okviru letošnjega sejma pripravljamo konferenco na temo odprte znanosti ter politike odprtega dostopa do publikacij in podatkov (sodelovanje v okviru projekta OpenAIRE-Advance).

Ostale dogodke v spremljevalnem programu letošnjega sejma si lahko že ogledate na novi spletni strani: liberac.ff.uni-lj.si. Začnemo 21. maja 2019, ob 10. uri v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto. Lepo vabljeni!

Vir: Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, Napovednik.com

Zemljevid