Kakovost ustvarjamo vsi

Pozanimajte se, kako organizacije za izobraževanje odraslih skrbijo za kakovost izobraževanja odraslih!

V letu 2019 bo med skupne akcije TVU prvič vključen dan, posvečen delu organizacij in posameznikov, povezanem s presojanjem in razvijanjem kakovosti izobraževanja odraslih. Akcija je namenjena promociji sistematičnega dela na tem področju ter krepitvi prepoznavnosti vloge svetovalca za kakovost izobraževanja odraslih.

Organizacije s svetovalcem za kakovost bodo v okviru akcije predstavile, kako ohranjajo svojo doseženo kakovost, se lotevajo številnih izzivov, ko ugotavljajo, kakšno kakovost dosegajo, in kako gledajo v prihodnost in pri tem iščejo ideje in načrtujejo izboljšave za svoj napredek.

V Celju, Črnomlju, na Jesenicah, v Kranju, Ljubljani, Murski Soboti, Novem mestu, Novi Gorici, Ormožu, v Postojni, Rogaški Slatini, Slovenj Gradcu, Škofji Loki, Trbovljah, Velenju in Žalcu bodo svetovalci za kakovost pripravili razstave/stojnice o kakovosti; ponekod bodo organizirali andragoške zbore, ki se bodo osredotočili na kakovost v izobraževanju odraslih; pripravili bodo delavnice tako za učitelje kot tudi za udeležence izobraževanja odraslih; organizirali bodo srečanja s partnerskimi organizacijami in jih tematsko uglasili na kakovost; nekateri bodo pripravili kvize o kakovosti za udeležence in učitelje; drugi bodo anketirali, zbirali mnenja in podobno.

Osrednji dogodek akcije bo na družbenih omrežjih (Facebook, Twitter) in na spletu – premierno bomo predstavili promocijski video o aktivnostih za kakovost v izobraževanju odraslih in vlogi svetovalca za kakovost.

Zunanje povezave: Akcija Kakovost ustvarjamo vsiOmrežje svetovalcev za kakovost

Vir: Andragoški center Slovenije, Napovednik.com

Zemljevid